Aleksa o Partizanu: ''Evropski brend, prava sportska priča...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2023.
20:20
Izvor: Beta

Momak koji nas je oduševio u dresu reprezentacije jedva čeka start nove sezone.

2023 Dimitrije Vasiljevic/Starsport
2023 Dimitrije Vasiljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je danas da je bilo "emotivnog pražnjenja" posle uspeha sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu, ali je istakao da je spreman za novu sezonu i da pomogne ekipi da ispuni svoje ciljeve.

"Motiva uvek ima, energije takođe... Posle uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do emotivnog pražnjenja, ali sam ušao glavom u novu sezonu i spremam se da radim ono što se od mene očekuje i pomognem ekipi da ispuni ciljeve", rekao je Avramović novinarima na Evroliginom danu za medije u Beogradskoj areni.

Košarkaši Partizana će novu sezonu početi u ponedeljak kada će na startu AdmiralBet ABA lige dočekati Mornar, dok će 5. oktobra gostovati Makabiju na početku takmičenja u Evroligi.

"Biće teža sezona nego prethodna, jer je mnogo teže nešto braniti nego osvojiti. Spramamo se, imamo više igrača u rosteru, valjda će ih biti još, spremamo se jako i maksimalno smo motivisani", rekao je Avramović.

Crno-bele ponovo očekuje velika podrška sa tribina, pošto je do sada prodato više od 12.000 sezonskih ulaznica.

"To je fenomenalna stvar. Partizan je brend u Evropi, ljudi iz sveta dolaze da gledaju Partizan i lepo je... Lepa je priča, prava sportska i jedva čekamo da igramo u prepunoj Areni", rekao je Avramović.

Avramović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na nedavno odigranom Svetskom prvenstvu i bio je jedan od najzaslužnijih za taj veliki uspeh tima Svetislava Pešića.

"Stvari koje ću pamtiti čitavog života - počevši od dočeka u Beogradu, pa do dočeka u svojoj srednjoj i osnovnoj školi u Čačku. Puno mi je srce bilo... To su dečije, iskrene emecije i ostanu upamćene za ceo život. Svakog dana se prisećam i balkona i dočeka u Čačku, iskreno", rekao je Avramović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke