Alen Omić o Željku Obradoviću, ali i meču sa Zvezdom: "Znam ko me tamo voli, a ko ne"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.11.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Vratio se u regionalnu košarku.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Novi košarkaš Cedevita Olimpije Alen Omić prokomentarisao je aktuelna dešavanja u AdmiralBet ABA ligi povodom svog povratka u takmičenje i naglasio da će biti izuzetno motivisan kada bude igrao protiv bivšeg kluba Crvene zvezde.

Omić je potpisao ugovor sa Cedevita Olimpijom gde je boravio između 2012. i 2015. godine, s tim da se od tada klub fuzionisao sa hrvatskom Cedevitom, te je način funkcionisanja potpuno drugačiji.

Kako je naveo u intervjuu za "BHBasket", Cedevita Olimpija je klub na evroligaškom nivou, a potom se dotakao i stanja u regionalnom prvenstvu koje je ove sezone jača, pre svega, za Željka Obradovića, a potom i brojnih poznatih evropski košarkaških imena.

"Kada dođe takvo ime u ABA ligu, ne znam kako bih to uporedio. Željko Obradović je jedinstven u košarkakom svetu. Zbog njega se ABA liga više prati, Partizan se više gleda, svima je to zanimljivo kako je on tu sada. Međutim Partizan ne može reći: "OK, imamo ŽOC-a", jer se na terenu sve osvaja. Svi znamo ko je Zvezda i kakav kvalitetan tim ima. Zatim tu smo mi, potom Budućnost", kazao je Omić.

Period u Zvezdi bio je turbulentan po njega. Navijači su bili podeljeni kada je Alen Omić bio u pitanju i nedugo pošto je boravio na Malom Kalemegdanu, napustio je tim.

"Imaću najveći motiv da se pokažem u Ljubljani, da sam napredovao napolju za ovih nekoliko godina. Želim da pomognem ekipi i da napravimo rezultat. Da osvojimo sve u Sloveniji, plasiramo se među četiri ekipe u ABA ligi i TOP 8 u Evrokupu, to su da kažem moje želje. Daću sve od sebe da se to ostvari. Biće mi motiv igrati protiv Zvezde, znam ko me voli, a ko me ne voli. Moja ljubav je igranje košarke, a ne nacionalnost. Ja sam sam dao sve za Zvezdu dok sam bio dole šest meseci i otišao iz Zvezde udzginute glave", izričit je Omić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke