"Ali, Željko, to je čudan odgovor..." Obradović i novinarka imali raspravu na konferenciji!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.05.2023.
22:32
Izvor: Sportske.net

Obradović bio zadovoljan izdanjem svog tima večeras...

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

Partizan je savladao SC Derbi u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige, a u polufinalu će igrati protiv Cedevita Olimpije. 

Svoje utiske je dao Željko Obradović, trener crno-belih. 

"Nadam se da ćemo ući spremni, izgleda da će biti u nedelju. Usklađivanje je u dogovoru sa AdmiralBet ABA ligom. Sledeća verovatno već u utorak, Olimpija ima problem sa dvoranom. To je normalan način kako se igra plej-of. Nije lako praviti kalendar", rekao je Obradović. 

Savo Drezgić je ušao pred kraj, a Obradović ima lepo mišljenje o njemu. 

"Talentovano dete. Nije dobro što mu daju loptu, stavljaju opterećenje na dete, nije dobro da ima loptu. Nisam ja njega uveo da bi on dao koš i da bi publika bila zadovoljna. Ima nekih drugih parametara da bi bio na nivou AdmiralBet ABA lige i Evrolige. Nadam se da će biti sa nama na pripremama", rekao je Obradović. 

Što se tiče motivacije, ona je ponovo na visokom nivou i to je potvrdio i trener crno-belih. 

"Vratili smo se, igramo kako smo igrali u velikom delu sezone. Rekao sam da je evidentno da je problem u smislu ostavljanja traga od Reala. Nije lako, ostalo je u glavi. Prošao je i F4, treba da se okrenemo onome što je ispred nas. Insistirao sam na prvom treningu posle Madrida i nastavljam da insistiram. Verujem da je motivacija nešto najvažnije, jer ako si motivisan, onda si skoncentrisan. Olimpija je za nas neugodan protivnik, sve su utakmice bile na dva poseta. Moramo dobro da se pripremimo i da odigramo najmotivisanije", rekao je Obradović. 

O KLS ligi i da li će Partizan igrati? Upravo ovo pitanje je nekako obeležilo konferenciju za novinare...

"Nemam pojma", rekao je Željko. 

Naša koleginica je istakla da je to "čudan odgovor".

"To nije čudan odgovor. To znači da ja nemam pojma i neću da se bavim time. Ja imam tim koji spremam za Olimpiju. Govorim vam da je samo sledeća utakmica važna. Nisam ja adresa za to. Ja sam trener", rekao je Obradović. 

Nema baš lepe vesti oko Alekse Avramovića kada je potencijalni povratak u mečevima sa Cedevita Olimpijom. 

"Veoma teško pitanje. Aleksa je skinuo zaštitu i počeo je da radi neke vežbice. Za 15 dana ima kontrolu i onda će biti odlučeno koliko može i šta može. Naravno da ima želju...", rekao je Obradović.

"Na poluvremenu sam pitao igrača koliko smo imali asistencija u Podgorici na poluvremenu. Imali smo tri, a danas osam. Kad uđeš sa klupe treba da vidiš šta je rešenje. To su pametni igrači sa klupe. Bitna je suština, taj ekstra pas", rekao je Obradović. 

Na konstataciju da je svega jednocifren broj igrača izneo ovu sezonu, posebno u Evroligi, Obradović se složio. 

"Zna se ko je najveći teret podneo i to na neverovatan način. Ja samo mogu da im čestitam. To ne znači da mogu da se ponašaju lagodno i da ne daju sve od sebe, jer onda bacaju sve u vodu. Pogledajte sa kim sam počeo utakmicu večeras. Kad je 8:2 za protivnika, onda ne mogu više to da radim i to je cela suština. Pogledajte postavu prvu protiv Albe prvu utakmicu u Evroligi. Tristan, Balša i Trifa. Ja ću da ponovim, ako nemaš motivaciju da igraš pred 15 hiljada ljudi, onda imaš problem sam sa sobom", rekao je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke