Alilović: ''Mi igramo finale nacionalnog prvenstva, a Partizan ne''

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
21:58
Izvor: Sportske.net

Ljubljančani će imati još obaveza do majstorice

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Cedevita Olimpija je uspela večeras da na svom terenu izbori majstoricu polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Ekipa trenera Mira Alilovića je odličnom igrom savladala Partizan sa 95:83, a meč odluke igraće se 6. juna u Beogradu.

Naravno, za razliku od Željka Obradovića, Miro Alilović je posle večerašnjeg meča imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

''Ako pričamo o ovoj utakmici, moram najpre da pomenem prethodnu. Razlika u obe utakmice bila je kao noć i dan. Mnogo puta sam posle utakmica rekao da smo odigrali našu najbolju utakmicu, ovoga puta zaista jesmo. Igrači koji su ulazili sa klupe su dodali vrednost. Maksimalna koncentracija u napadu i odbrani.

Na sastanku sam pomenuo dva detalja u napadu i odbrani koje smo morali da popravimo i tada bi naša igra izgledala potpuno drugačije. Statistika se odnosi na timsku igru. Lopta se kretala, svako je radio ono što najbolje ume. Serija je izjednačena'', naglasio je Alilović. 

A pre majstorice, Cedevita Olimmpianće igrati i dve utakmice finalne serije slovenačkog plej-ofa protiv Heliosa. Prvi meč je na programu 1. juna, a drugi se igra dva dana kasnije.

''Rekao sam momcima da ostanu skromni. Očekuje nas težak ritam, jer nas čeka finale nacionalnog prvenstva, a Partizan ne. Tribine su bile pune, a navijačima smo konačno pružili predstavu kakvu zaslužuju. Verujem da su uživali u našoj igri'', zaključio je Alilović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke