Alimpije došao na korak od Evrolige, a onda se pojavio Teo! Virtus osvojio Evrokup!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.05.2022.
22:33
Izvor: Sportske.net

Bursa nije imala snage za novo čudo.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Ekipa Virtusa iz Bolonje pobednik je Evrokupa!

Italijanski tim je u finalu na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv turske Burse koja je posle tri iznenađujuće pobede u gostima nad Partizanom, Cedevita Olimpijom i Andorom stala na korak od pehara.

Virtus je na kraju slavio rezultatom 80:67, a ključni igrač u pobedničkoj ekipi bio je srpski reprezentativni plejmejker Miloš Teodosić.

On je bio najefikasniji u Virtusu sa 21 poenom i tri asistencije, uz odlične procente u šutu iz igre (4/4 za dva, 4/8 za tri poena).

Već u prvoj četvrtini je Virtus stavio do znanja ekipi Dušana Alimpijevića da je rešen da osvoji trofej, pa je posle deset minuta igre tim iz Bolonje vodio sa 25:12.

Dvocifrenu prednost Virtus je održavao i u drugoj i u većem delu treće četvrtine, a nagoveštaj preokreta Bursa je napravila početkom poslednje deonice kada je smanjila na 64:59.

Više od toga Alimpijevićev tim nije mogao večeras, a Virtus je mini-srerijom 5:0 na ulasku u sam finiš i definitivno rešio pitanje pobednika.

Uz Teodosića, veliki doprinos večerašnjem trijumfu dali su i Žaite sa 13 poena i 10 skokova, Vims sa 13, Belineli sa 12 i Sampson sa 11 postignutih poena.

U Bursi najbolji Dudžinski sa 14 poena i sedam skokova, Bitim je upisao 12, uz pet skokova, a dvocifren učinak imali su i Nidam sa 11 i Holand sa 10 postignutih poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke