Alimpijević i Bursa - Nešto veoma posebno...

Autor: Darko Mitrović
petak 06.01.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

Srpski trener ne žuri sa odlaskom u neki veći klub.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Prošle sezone ekipa turskog Bursaspora je bila pravi hit na evropskoj sceni, jer je mimo svih očekivanja, pod vođstvom mladog srpskog trenera Dušana Alimpijevića stigla na korak od plasmana u Evroligu, a na poslednjem stepeniku ju je zaustavio italijanski Virtus koji je bio bolji u finalu Evrokupa.

Tokom leta ekipa je značajno izmenjena, ali je trener ostao isti, iako su postojala interesovanja za Alimpijevića posle odlične sezone u turskom klubu.

"Mogu da ostanem bar još godinu dana u Bursi i da uradim nešto više sa ovim ljudima i ovim klubom jer ipak imam samo 36 godina", istakao je Alimpijević za ''Eurohoops''.

On je u maju prošle godine potpisao novi trogodišnji ugovor sa Bursom.

"Bilo je iznenađenje za mnoge ljude moje produženje ugovora, jer ne znaju za moj odnos sa ljudima u klubu. Ovde je nešto veoma posebno i to je veće od nekih uobičajenih odnosa između trenera i uprave, sponzora i svih u klubu. Za samo dve godine, uradili smo neverovatan posao, nešto veliko. Ako budem dobar, budućnost je tu. Ali ako ne radim dobro, nije važno da li sam u Bursi ili Barseloni. Ako vam ne ide dobro, godine nisu bitne. Mislim da imam vremena i budućnosti ako budem dobar i ako dobro radim", izjavio je Alimpijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke