Alimpijević i Bursa u krizi, treći poraz u nizu

Autor: Filip Rodic
subota 01.04.2023.
17:24
Izvor: Sportske.net

Dobro je to što Bursa ima "zakucano" plej-of mesto, ali nesporno niz neuspeha zabrinjava.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Tim Burse poražen je na svom terenu od Bahčešehira 87:81 u meču 23. kola turskog prvenstva.

Ekipa Dušana Alimpijevića je zabrinjavajuće lako dopustila gostima da preuzmu kontrolu nad mečom od samog starta i vode 14 poena razlike na poluvremenu. Bahčešehir je održavao prednost u drugom poluvremenu, dopustivši domaćinima da spuste razliku u finišu, ali da ih ne ugroze. 

Pri pogledu na statistiku vidi se da je Bursa imala čak 11 skokova u napadu naspram tek dva Bahčešehira, međutim šut za tri im je bio 10/31. Odbrana takođe nije bila na nivou, jer je gostima dopušteno 59% šuta iz igre, naspram 48% Bursinih.

Endru Endruz sa 25 poena nastavlja odlične povratničke partije, izostaju pobede po dolasku iz Panatinaikosa. Bivši igrač Mornara Derek Nidam ga je pratio sa 12 poena, Entoni Klemons je postigao 10 poena.

Kod pobedničkog sastava su se najviše istakli Džeri Butsijel sa 20 poena. Jigit Arslan je stao na 18 poena, Džamar Smit na 16 poena. Bivši igrači Crvene zvezde Amerikanac Lengston Hol su sa 10 poena i Jaka Blažič sa nulom završili meč.

Bursa uprkos lošim rezultatima u poslednja tri kola bezbedna na petom mestu sa 13-10, ispod je Darušafaka sa 11-11. Bahčešehir sa 9-14 na desetoj poziciji vreba proboj na plej-of mesto.

U narednom kolu Dušan Alimpijević svoj tim vodi protiv Bujukčekmedžea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke