Alimpijević: "Morao sam da vodim računa o potrošnji igrača"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.04.2018.
23:57
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde mt:s kazao je da se njegova ekipa predstavila u dobrom svetlu na gostovanju CSKA i da tek sada sledi najvažniji deo sezone.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s porazom su se oprostili od Evrolige. Tim Dušana Alimpijevića izgubio je na gostovanju moskovskom CSKA ali se prikazao u jako dobrom svetlu.

"Jako dobra utakmica za nas, došla je u jako važnom trenutku. Nismo se predavali čitavu utakmicu. Takođe, morao sam da budem pažljiv i da vodim računa o potrošnji svojih igrača jer nas očekuje finalna serija u ABA ligi što je najvažniji deo sezone za nas", konstatovao je trener Crvene zvezde.

Zvezda je takmičenje u Evroligi završila sa skorom 11-19 što je više nego dobar rezultat ako se ima u vidu da je letos došlo do "resetovanja sistema" i formiranja ekipe od nule.

Sada sledi borba za trofej u ABA ligi i još jedan izlazak u Evropu. Alimpijević je nakon analize učinjenog u Moskvi "Armejcima" poželeo sve najbolje u plej-ofu.

"Ovaj meč je bio dobar, odigrali smo sa dosta energije u napadu. U prvom poluvremenu odigrali smo dobro i u odbrani. Energetski smo parirali CSKA što nije lako. Kontrolisali smo skok igru, imali dosta asistencija... To su stvari koje smo odradili dobro. Ekipi CSKA želim sve najbolje u plej-ofu", zaključio je Alimpijević.

Narednu takmičarsku utakmicu košarkaši Crvene zvezde mt:s trebalo bi da odigraju u utorak, jer postoji nagoveštaj da će početak finalne serije plej-ofa ABA lige biti pomeren za jedan dan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke