Alimpijević stvara još jaču Bursu, stiglo pojačanje iz Fenera!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.06.2022.
11:19
Izvor: Sportske.net

Imali su sjajnu sezonu, sledeća bi mogla da bude još bolja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa turske Burse bila je najprijatnije iznenađenje na evropskoj sceni u protekloj sezoni, ali je navijačima Partizana ostala u gorkoj uspomeni.

Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević eliminisao je Partizan u osmini finala Evrokupa, pred punim tribinama beogradske ''Štark Arene'', a onda učinio isto i protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani i španske Andore, da bi poklekao tek protiv Virtusa u finalu, na korak od plasmana u Evroligu.

Bursa ima veliku podršku navijača, sjajna je atmosfera na njihovim utakmicama, a danas im je stigla odlična vest - njihov tim je angažovao veliko pojačanje za sledeću sezonu!

U pitanju je dosadašnji centar šampiona Turske, ekipe Fenerbahčea, 29-godišnji Ahmet Duverioglu (2.09m).

Transfer je zvanično potvrđen, a Duverioglu će naredne sezone pokušati da nadmaši učinak iz prethodne, u kojoj je prosečno beležio 7.6 poena i 4.5 skokova.

A do početka naredne sezone u centru pažnje biće utakmice nacionalnih timova. Početkom septembra igraće se Evropsko prvenstvo, gde je Srbija prvi favorit za titulu. Kvota u AdmiralBet-u da će naš tim osvojiti zlato iznosi 4.00, a dok je kvota na trijumf Turske čak 17.00.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke