Alimpijevićev Bešiktaš kao Partizan protiv Olimpijakosa - Ništa od finala Evrokupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Raspad sistema u poslednjoj četvrtini.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U finalu Evrokupa igraće dva francuska predstavnika - Pariz i Burg, što znači da će Francuzi naredne sezone uz Monako i Asvel imati još jednog svog predstavnika, s obzirom da osvajanje Evrokupa znači ukaznicu za elitno evropsko takmičenje.

Pariz je još ranije izborio plasman u finale sa 2:0 u pobedama nad London Lajonsima, a večeras je to uspelo i ekipi Burga koja je u majstorici drugog polufinala pred svojim navijačima savladala turski Bešiktaš sa 89:63.

Sve do poslednje četvrtine to je bio ravnopravan duel, iako je domaćin uglavnom imao blagu rezultatsku prednost. Bilo je i tenzija, pa je u prvom poluvremenu došlo i do manje tuče na terenu, ali u posldnjih deset minuta sve se promenilo u korist ekipe Burga.

Gostujući tim koji sa klupe vodi naš trener Dušan Alimpijević potpuno je stao u napadu, bukvalno ništa košarkaši Bešiktaša nisu uspevali da pogode u većem delu četvrte četvrtine, pa je domaćin napravio seriju 20:1 i došao do ubedljive pobede.

Alimpijević je u finišu meča i isključen zbog protesta, nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama...

Inače, ovakva serija nas je podsetila i na ono što se pre nepunih nedelju dana dogodilo i Partizanu u poslednjoj četvrtini protiv Olimpijakosa, kada su gosti iz Grčke takođe velikom serijom slomili otpor crno-belih.

Najzaslužniji za večerašnji trijumf Burga bio je Salaš sa 19 poena, Žulijen ga je prati sa 11, a kod gostiju je bolji od ostalih bio Nidam sa 18 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke