Alimpijeviću je samo zbog jednog žao, a neka se spremi Sale Đorđević!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.05.2022.
09:16
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Šta je poručio trener Bursaspora posle sinoćnjeg finala Evrokupa.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Bursaspora odigrala je sinoć istorijsko finale sa Virtusom u Bolonji i nije uspela da napravi još jedno veliko iznenađenje poput nekih iz prethodnih rundi takmičenja.

Virtus je u prvoj četvrtini napravio značajnu razliku od petnaestak poena u svoju korist, a Bursa do kraja nije uspela da dođe do preokreta.

Posle meča, trener turskog kluba Dušan Alimpijević bio je uglavnom zadovoljan i smatra da u njegovom timu nemaju razloga da tuguju, jer su već napravili istorijski uspeh.

''Meni je samo žao što nismo duže uspeli da ispariramo. Kad ostaneš posle prva tri minuta sa četiri faula na dvojici glavnih igrača, onda je teško da uspostaviš neku ozbiljnu organizaciju. Čitavu utakmicu se trošiš da stigneš posle tu razliku.

Treba biti pametan i dostojanstven u porazima i treba čestitati Virtusu na pobedi. Niko nama nije kriv što se nismo prilagodili kriterijumu. Na kraju, mi se spremamo za njih četiri dana i nije prošao dan, ili sastanak da nismo pomenuli poene iz druge šanse, odnosno ofanzivni skok. A oni nam danas naprave 17 ili 18 ofanzivnih skokova. Ne možete da dobijete finale kada vam neko skoči na glavu 17 ili 18 puta.

U svakom slučlaju, nisam tužan, ponosan sam na igrače, rekao isam i igračima da ne tuguju. Većini njih je ovo bilo prvo finale'', izjavio je Alimpijević za ''Sportklub''.

Ono što sada očekuje ekipu Bursaspora jeste četvrtfinale turskog plej-ofa, gde će im rival biti Fenerbahče sa Sašom Đorđevićem.

Alimpijević je ove sezone u Evrokupu eliminisao Željka Obradovcića i Partizan, da li će to isto učiniti i sa Đorđevićevim Fenerbahčeom u Turskoj?

A večeras, Alimpijevićev bivši klub, Crvena zvezda, počinje svoju polufinalnju seriju u plej-ofu AdmiralBet ABA lige. Zvezda će u ''Pioniru'' dočekati Cedevita Olimpiju, a koji god ishod da prognozirate, AdmiralBet će vam ponuditi odličnu kvotu. Kada je na Zvezdinu pobedu 2.25, možete i zamisliti koliko su velike ostale, ali najbvolje je da se i sami uverite.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke