Alimpijeviću nije bilo baš do priče: "Ja sam kriv za ovo, sutra ćemo izgledati bolje. Idemo dalje"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 09.04.2018.
21:35
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde nije želeo da se traže krivci među igračima.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Nije Dušanu Alimpijeviću bilo mnogo do priče posle poraza od Budućnosti, ali je preuzeo odgovornost za nastup Crvene zvezde u prvom meču finalne serije ABA lige.

"Budućnost je danas zasluženo pobedila, pokazala je bolju partiju. Sutra je novi dan, finalna serija se igra na tri pobede. Mi moramo da uradimo sve što je do nas da sutra izgledamo mnogo bolje, da pobedimo, pa onda u Podgorici da tražimo ono što su oni tražili u Beogradu", kratko je rekao Alimpijević.

Budućnost je slavila 80:76, a utakmicu je počela serijom 7:0. Šta je uzrok te nervoze?

"Važnost meča je uzrok nervoze", kratko je rekao trener.

Pokušavali su novinari da izvuku više od trenera crveno-belih, ali njemu nije bilo do priče. U kratkoj analizi utakmice je pomenuo neke detalje.

"Ima tu mnogo stvari. Nedopustivo je da ovako krenemo, nedopustivo da tri četvrtine dovršavamo primljenim pogocima uz zvuk sirene, to je pad koncentracije. Ima još par stvari, u ovakvim utakmicama su važni detalji...Pokušaćemo sutra da budemo bolji", rekao je Alimpijević.

Da li je ovo nivo koji ste očekivali od Zvezde?

"Pa naravno da nije ovo nivo koji sam očekivao, izgubili smo utakmicu u finalnoj seriji. Nismo došli da izgubimo, moramo mnogo bolje. Panično smo radili neke stvari, prečesto smo ulazili u neka preuzimanja na početku napada...Da ne ulazim u detalje, ali videla se dodatna nervoza. Moramo da podignemo nivo agresivnosti na drugačiji način. Cele sezone smo pravili pobede iz samopouzdanja iz odbrane", rekao je trener Zvezde.

Da li ćete morati nešto posebno da govorite svojim igračima u smislu reakcije?

"Već smo nešto malo pričali u svlačionici. Sutra samo jedan sastanak i šuterski trening. Nema previše vremena za duboke analize, ni za patnje. Moramo sutra da budemo bolji", rekao je trener Zvezde.

Novinari su pitali za promašena bacanja, trojke, ali je Alimpijević prekinuo ta pitanja.

"Nema krivca među igračima, ja sam kriv. Nemojte da tražimo ko je šta promašio, ja sam kriv za ovo, sutra ćemo izgledati bolje. Idemo dalje", rekao je Dušan Alimpijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 10.04.2018
03:05

Црни Алимоијевићу шта то радиш са Звездом.

avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 10.04.2018
01:53

Verovatno sam jedini ili među malobrojnim, ali ja verujem da je Alimpije odličan trener, ali sta vredi kad Bjelica promašaje sve živo, Feldin takođe, sl. bacanja svi promašuju, Antić više ne može da igra, Danga povređen. Koji trener bi mogao više sa ovakvom ekipom, realno?

avatar
indija durot
Tuesday, 10.04.2018
11:39

ti i ja smo izgleda jedini navijaci zvezde koji i dalje podrzavaju trenera..

avatar
nemam pojma
Tuesday, 10.04.2018
01:49

Večeras 2:0!!!

avatar
dusko
Monday, 09.04.2018
23:10

Bravo Alimpijeviću, bravo majstore! Ako niste znali, učite od pravog majstora, tako se pravi tehnička u pravom trenutku za svoj tim. Svaka čast!

avatar
sef9
Monday, 09.04.2018
22:30

i jesi i nisi ova ekipa se ne moze porediti sa ekipom od prosle godine ali mi kako se blizi kraj sezone igramo sve gore boim se da ne ostanemo praznih ruku ove godine

avatar
Jerome Drake
Monday, 09.04.2018
22:13

ne krivi sebe...znamo da je shtela

avatar
Dolina cupova
Monday, 09.04.2018
23:06
avatar
Carina_11303
Monday, 09.04.2018
21:58

Šta si ti uradio u trećoj četvrtini to nikome nije jasno. Sa +8 na -6, bez ikakve borbe, sa pregršt glupih faluova. Poraz sa prepoznatljivim pečatom Alimpijevića, ne dešava se ovo prvi put, ali i dalje nije ništa manje frustrirajuće.

avatar
Damir85
Monday, 09.04.2018
21:49

Nisi ti samo kriv, kriv je i onaj sto te tu postavio. Nista licno protiv tebe ali ti nisi dorastao trenutno ovom poslu. Mozda ces za neko vreme biti vrhunski, mozda ne. U ovom trenutku je falilo iskustva.

avatar
poljskikupanjac
Monday, 09.04.2018
21:44

pa normalno da si kriv