Ameri ga prozvali "Bejbi Jokić", zna i "Sombor shuffle"... Ko je taj momak u NBA koji podseća na najboljeg na svetu?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.11.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatno je koliko je Nikola unapredio ovu igru...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Pojavljuju se, konačno. 

Neverovatna je sličnost Alperena Šenguna i Nikole Jokića. Momak iz Turske je istakao više puta da mu je Nikola idol i da ga je posmatrao kroz čitavu karijeru, da ga kopira, videli smo par puta da koristi i "Sombor shuffle".

"On je veoma talentovan. Dobro je što tim igra preko njega, mogu tako da napreduju. Ima pas, dodir...", rekao je Jokić za Šenguna. 

"On je moj idol. Imao sam 16 godina kada sam gledao Jokića, pokušavao sam da šaljem pasove kao on", rekao je Šengun.

I zaista, turski košarkaš je kopirao Jokića u svim segmentima, dovoljno je da pogledate ovaj video snimak i da vidite zašto je Šengun proglašen za "Bejbi Jokića". 

Noćas su igrali upravo jedan protiv drugog, naravno da je uspešniji bio naš košarkaš, ali Šengun sa svojom 21 godinom ima ogroman uticaj na igru Rokitsa ove sezone i biće pravo zadovoljstvo gledati ga kako napreduje u stilu svog idola. 

Naravno, neće Alperen biti jedini košarkaš koji neodoljivo po načinu igre podseća na Nikolu, biće ovakvih igrača sve više, a uticaj našeg najboljeg košarkaša u ovom trenutku, verovatno i svih vremena, ćemo tek videti u narednim godinama koje slede...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke