Američka tuga, ubistvo i Bogdan pred sablasnim tribinama. Nije greška, -61 u Severnoj Karolini!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.03.2018.
08:57
Izvor: Sportske.net

Strašan događaj koji na žalost postaje običaj u Americi i tužne scene na utakmici Kingsa. Videli smo i četvrti najgori poraz u istoriji...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Neverovatna situacija u Sakramentu, zbog protesta nakon ubistva Stefona Klarka koga je u nedelju policija upucala iako je bio nenaoružan, Kingsi su bili prinuđeni da zatvore dvoranu.

Ovaj Afro-Amerikanac je ubijen nakon što je policija ispalila 20 metaka, misleći da umesto Ajfona drži pištolj.

Protest je počeo u gradskoj skupštini, nastavio se u centru, a vrata dvorane su zaključana pola sata pre meča. Zato su tribine bile sablasne, oni koji su ušli ranije prišli su bliže terenu, na kraju se Vivek Ranadiv, gazda Kingsa obratio onima koji su bili u dvorani i ocenio da je događaj užasan i da pokazuje da zajednica mora napornije da radi na jedinstvu. Igrači su osudili ponašanje policije, Garet Templ je rekao da oni jednostavno vide tamnopute ljude kao opasnost.

Utakmica nije imala neki veći značaj, Kingsi su slavili protiv Atlante sada imaju tri pobede više od Houksa, ali radi se o ekipama koje su među najgorima u ligi.

Bogdanović se vratio, ubacio 11 poena, imao 3 asistencije.

Loše vesti za Denver i Jokića, odnosno njihove šanse da se dokopaju plej ofa. Juta je slavila u Dalasu, Donovan Mičel je ubacio 26 poena, gosti raspucani, šutirali su preko 50%, spasa Mavsima nije bilo. Dobili su u Pelikansi, tesno, ali su slavili protiv Lejkersa, preokret smo videli u poslednjoj četvrtini, kada su gosti stali, počeli da promašuju. Taj deo igre, domaćin je dobio 31:17, okrenuli su u poslednja tri minuta. Dejvis je ubacio 33 poena, Holidej 26, Rondo 24, uz 10 asistencija.

Kako stoje stvari u trci za Zapad?

Juta je prva iznad crte, tačnije deli sedmo i osmo mesto sa Minesotom, Denver ima dve pobede manje, 10 utakmica pre kraja. Klipersi imaju meč manje, ako dobiju izjednačiće se sa Nagetsima na deobi devete pozicije.

Ono što se zna je da će Hjuston sa prvog mesta u doigravanje, ako se ne desi čudo. Noćas su se preznojili i tek nakon produžetka slavili protiv Detroita, Harden se ispromašivao, "Bradonja" je imao procenat šuta 20%, promašio svih osam trojki, i pet bacanja pride, izveo ih je 18, na kraju završio sa 21 poenom, ali je bio, blago rečeno užasan. Ipak pobeda je ostala u Teksasu, Roketsi imaju pet koraka prednosti nad šampionom.

Filadelfija je rasturila Orlando, ubacili su 15 trojki, Embid je postigao 17 poena, Belineli 15 sa klupe, Medžik nije mogao da parira u skoku, gubili su više od 20 razlike na poluvremenu, uspeli da malo priprete u nastavku, ali razlika u klasi je bila očigledna.

Na kraju, nije greška, Šarlot je pobedio Memfis sa 61 poenom razlike. Bilo je 140:79, ne može se niže pasti od "Grizlija", sasvim sigurno. Kemba Voker je postigao 46 poena (10 trojki, rekord franšize) Hornetsi bez suspendovanog Hauarda, ovo je četvrti najgori poraz u istoriji košarke, od kada su uvedena tro poena.

Kavsi su tukli Majami 1991. 68 razlike, Pejsersi Portland sa 59, Voriorsi su zaledili Kingse na -62, sada je Memfis četvrti u galeriji srama.

Rezultati:

Šarlot - Memfis 140:79
Sakramento - Atlanta 105:90
Dalas - Juta 112:119
Hjuston - Detroit 100:96
Nju Orleans - LA Lejkers 128:125
Orlando - Filadelfija 98:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Friday, 23.03.2018
10:33

Bitno je da po celom svetu seju svoju “slobodu, demokratiju i ljudska prava”. Jadan li je svet u kojem je jedna ovakva drzava svetska sila...