Američki novinar ''saoseća'' sa Srbima zbog Jokićeve odluke...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.07.2023.
21:27
Izvor: Sportske.net

I on je iznenađen.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Danima smo se pitali zašto selektor Svetislav Pešić ne objavljuje spisak igrača koje će okupiti na početku priprema za Svetsko prvenstvo, ne sanjajući da se suočio sa tako velikim brojem otkaza igrača.

Još uvek nezvanično, ali potpuno izvesno, Pešić neće moći da računa ni na najboljeg igrača NBA lige Nikolu Jokića, pa će Srbija na Mundobasketu biti drastično oslabljena.

Vesti iz Srbije su brzo stigle i do Denvera, odakle se na Tviteru oglasio poznati novinar Adam Mares koji je nedavno dolazio u Srbiju i posmatrao pojedine mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Tokom tog boravka je dobro razumeo koliko ljudi u Srbiji vole košarku i koliko im je odluka Nikole Jokića da odustane od nastupa na SP teško pala.

''Iako potpuno razumemem različite razloge zbog kojih će Jokić preskočiti, ne može da se dovoljno objasni koliko ovi turniri znače srpskim navijačima. 

To je nešto što sam osetio svaki put kada bih pričao sa ljubiteljima košarke u Srbiji. 

Saosećam sa mojim pratiocima iz Srbije. S nekima od njih sam već pričao i reakcije variraju od neiznenađenosti, preko tuge i nervoze, sve do besa. Iskreno verujem da će Jokić doneti Srbiji zlato pre nego što se sve završi'', napisao je Mares.

-



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke