Američki trener stvara jaku Cibonu: ''Napustio sam sjajan posao i došao ovde!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Uveren je da u zagrebačkom velikanu neće imati problema.

AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic
AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Dugo je već zagrebačka Cibona u velikim finansijskim problemima i iz godine u godinu je izgledalo da je situacija sve teža i da ''vukovi'' jedva uspevaju da uopšte formiraju sastav koji bi bio konkurentan u AdmiralBet ABA ligi i hrvatskom šampionatu.

Ali, ovog leta konačno stižu i neki pozitivni signali iz Cibone.

Zagrepčani su za novog trenera imenovali 44-godišnjeg Amerikanca Krisa Tomasa koji je radio na Univerzitetu Long Ajlend i koji je veoma motivisan došao u Zagreb, uveren da sa novim timom Cibone može da napravi velike stvari.

''Pazite, ja do sada nisam imao dobar posao na Univerzitetu Long Ajlend, nego sam imao tamo SJAJAN posao, ali sam došao ovde! Gradili smo u SAD program i rasli. I zaista ne bih napuštao taj posao i stigao u Cibonu da nisam sto posto uveren kako je ovo stabilna sredina i kako će s klubom biti sve u redu. Mislim da sve što se trenutno događa s Cibonom ide u pravom smeru. I u to verujem, kao što verujem u to da ja u svemu tome mogu pomoći, da nas mogu dovesti do onog mesta na kojem svi želimo da budemo'', optimista je Tomas, a prenose ''Sportske novosti''.

On želi da Cibona igra brzo, da brzo završava napade, što je sušta suprotnost od onoga što je prošle sezone igrao tim iz Zagreb. Zato su bile neophodne i velike promene u igračkom kadru, gde će sada glavne uloge imati stranci, poput sjajnog šutera Pitera Džoka, pa Keta Barbera, a čeka se i dolazak nigerijskog centra Taliba Zane.

Tu su i Filip Bundović, Toni Ročak, Luka Skorić, Vigo Bart, povratnik u tim Sven Smajlagić, pa Domagoj Vuković...

Biće zanimljivo videti kako će izgledati nekadašnji dvostruki evropski šampion u novoj sezoni i da li konačno može da se približi najboljim ekipama u AdmiralBet ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke