Amerikanac "nestao", Partizan favorit u Evrokupu?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.10.2019.
11:16
Izvor: Sportske.net

Rejer u problemu, tim iz Venecije ceni večerašnjeg rivala. Ko je italijanski šampion?

gazzetta.it
gazzetta.it

Povezane vesti

Partizan otvara evropsku sezonu večeras u Mestreu kod Venecije, rival u Evrokupu je italijanski šampion Rejer Umana. Tim iz Venecije se prošle godine dokopao druge titule u tri sezone, dobili su Sasari u "majstorici", ali ne igraju Evroligu, pošto Armani ima "A" licencu.

Radi se o timu sa tradicijom, koji poslednjih godina igra sa istom ekipom, imaju već par takmičarskih utakmica, pobedu na domaćem terenu i vikend poraz od Fortituda u Bolonji.

"Počinjemo sa takmičenjem u kome ima dosta sjajnih timova, grupa nam je veoma jaka. Stiže nam Partizan, po meni to je jedna od boljih ekipa, dobro sklopljena sa sjajnim trenerom. Imaju jaku klupu, igrače koji su nastupali u Evroligi, Srbi su jedan od favorita da stignu do kraja takmičenja", kaže trener Valter Di Rafaele.

Domaćin ima problem, Džulijan Stoun nije bio u ekipi u Bolonji, šuška se da želi u NBA ligu, iako imao ugovor. Sa njim se to dešavalo pre dve godine, kada se vratio u Ameriku i zaigrao za Šarlot.

"Videćemo koga imam na raspolaganju, idemo napred, početak je sezone, moguće su promene. Mi smo uvek tim, to nam je najveća snaga. Očekujem veliku bitku pod koševima, dosta kontakta, da bismo pobedili moraćemo da igramo bolje nego u prva dva meča šampionata", dodao je trener tima sa severa Italije.

Inače, petorka je američka, Ostin Daj je igrao za Pistonse, Reptorse, Sparse, Atlantu, sećate ga se iz Galatasaraja, veoma iskusno visoko krilo. Tu je i Mičel Vat, još jedan adut pod košem, ovo će mu biti treća sezona u Rejeru.

Novi igrač je bek Džeremi Čapel, dugo u Evropi, tri sezone u Italiji, igrao je u Turskoj i Rusiji, kapiten Bramos je dugo u klubu, ranije u Panatinaikosu, čovek sa mnogo trofeja u karijeri, igrao je i u Španiji, on je Grk, ali rođen u Americi, gde je i studirao, ima dvojno državljanstvo. U petorci je i Argentinac Filoj, još jedan iskusan igrač, u Italiji čitavu karijeru, on je stigao, odnosno vratio se iz Avelina.

Od poznatijih igrača tu su Slovenac Vidmar, olimpijski šampion sa svojom zemljom, koji je bio u Feneru svojevremeno, Nigerijac Ajk Udano, i on je pojačanje, iz Avelina, De Nikolao i Tonut su bivši reprezentativci Italije, i oni su dugo u klubu.

Partizanov rival je tim koji igra dugo zajedno, jaki su na domaćem terenu, biće ovo pravi ispit za crno-bele, meč u Mestreu počinje u 21 čas, prenos je na Sport Klubu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebrons
Tuesday, 01.10.2019
18:05

Vidmar je olimpiski šampion sa Slovenijom? Fantastično!

avatar
REVØLT
Wednesday, 02.10.2019
16:34
avatar
REVØLT
Friday, 04.10.2019
20:23

Au. Sujeta je cudo...

avatar
Algebrons
Thursday, 03.10.2019
20:25

Hvala - živeo bih u zabludi da mi nisi oči otvorio. Ceniš da ne postoji šansa da čovek napravi ''brzinsku'' grešku prilikom kucanja komentara?

avatar
Provokator
Tuesday, 01.10.2019
13:52

Prvaci ,a ne igraju u EL jer je Armani licenciran. Bukvalno nema ni smisla gledati to takmicenje kad ovako "cene" druge klubove.

avatar
Le Tissier
Tuesday, 01.10.2019
11:27

Pa Italija je u goroj situaciji nego mi, ljudi osvojili prvenstvo i nemaju sansuda igraju Evroligu. Kakvo unistavanje kosarke, uzas...

avatar
deki trbic
Tuesday, 01.10.2019
12:26

Kakve to ima veze? Najbogatiji klubovi igraju EL sto je normalno

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 01.10.2019
19:10

Jel LS igraju najbogatiji klubovi, jer rukometnu LS igraju najbogatiji klubovi,...?

avatar
REVØLT
Tuesday, 01.10.2019
14:31

Zasto mislis da su u GOROJ situaciji?

avatar
biTan
Tuesday, 01.10.2019
13:41

Pa bas to nije normalno,valjda je normalno da igraju najbolji,a ne najbogatiji... ovi Italijani su u poslednje 3 sezone 2 puta bili prvaci, znaci da imaju kvalitet..