Amerikanci i dalje bez Durenta, pod upitnikom za Srbiju!

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.07.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Jedan od najboljih košarkaša sveta Kevin Durent i dalje je povređen i propustio je i subotnji trening Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju.

Amerikanci su spremaju za pripremni meč sa Australijom koji će uslediti u ponedeljak, a zatim dan kasnije "drim tim" nastupa protiv Srbije.

Kevin Durent ima poteškoća u predelu mišića lista i izvesno neće nastupati protiv Australije, a verovatno ni protiv Srbije. To za sada nije poznato.

Međutim, ukoliko njegov oporavak ne bude tekao u pozitivnijem smeru, jedna od najvećih svetskih košarkaških zvezda bi mogla da propusti Olimpijske igre. Takav scenario se, ipak, za sada, ne razmatra.

"Znam da ima još nekoliko nedelja pre nego što moramo da donesemo odluku koja se tiče rostera. Zato idemo dan po dan. Nismo razmišljali o tome da ga zamenimo jer u ovom trenutku verujemo da će sa Kevinom sve biti u redu", rekao je selektor SAD Stiv Ker.

Sam Durent je nedavno izjavio da se nada da će biti spreman za utakmice sa Australijom i Srbijom nakon što se pre dve sedmice povredio tokom pripremnog duela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke