Amerikanci pišu - Kakve su Madarove šanse da ode u Boston?

Autor: Darko Mitrović
subota 17.06.2023.
13:47
Izvor: Sportske.net

Njegove partije u Partizanu se pomno prate.

D. Sandić
D. Sandić

Povezane vesti

Jedan od mladih igrača čiji je napredak u igri najuočljiviji ove sezone pod vođstvom Željka Obradovića je mladi izraelski plejmejker Jam Madar, svakako uz srpskog reprezentativnog centra Alena Smailagića.

Njih dvojica sada imaju veliko poverenje najtrofejnijeg evropskog trenera, a prethodnih dana su dali veliki doprinos Partizanovim pobedama nad Crvenom zvezdom u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Očekuje se da i jedan i drugi ostanu i naredne sezone u Partizanu, pogotovo jer je Madar jedini od stranaca koji ima ugovor na još godinu dana i nema sumnje da bi naredne godine u ovo vreme imali još značajnije uloge i u Partizanu, ali i u evroligaškoj košarci generalno.

Ipak, Madar je 2020. godine draftovan kao 47. pik od Boston Seltiksa i sada se čeka pravo vreme za njegov odlazak u NBA ligu.

Tom temim se bavi i američki portal ''Heavy'', odnosno tamošnji novinar Šon Divini. U svom tekstu, on je izdvojio i vrline, ali  i Madarove mane u igri zbog kojih možda još nije spreman za NBA ligu.

''U celoj ligi, on se smatra 'izbrušenom' perspektivom, a neki skauti su smatrali da je bio spreman za NBA prošle sezone. Umesto toga, igrao je za Partizan u Srbiji (trener ga je legenda Evrolige Željko Obradović) i zaslužio je nagradu 'Najbolji mladi igrač' u glasanju evropskih igrača. U Evroligi je prosečno postizao 5,7 poena, a sa linije za 3 poena šutirao je 36,1%. U ligi je prosečno postizao 6,9 poena i šutirao 51,0%.

Madar je učvrstio svoju reputaciju kao šuter, a poboljšao se i kao plejmejker. Njegova odbrana je i dalje slaba strana, i zbog toga ne bi bilo mnogo verovatnije da će igrati velike minute u Bostonu, čak i ako se Pričard trejduje'', piše u tekstu, a onda se citira i izjava jednog od neimenovanih skauta.

''Postoje sličnosti sa Pričardom, Madar dosta fizički manji od njega, ali poseduje kvalitet u drugom smislu. On je dobar šuter, NBA kalibar šutera, a dobar je i kao plejmejker. Tačno ono što mu treba da bi bio u NBA ligi. Nije baš preterano sjajan u defanzivi, zato je i Pričard na klupi. On je jeftinija opcija, a i dalje se razvija. Ne biste želeli da sedi na klupi, pošto ima 22 godine. Ako ga dovedu, moraju ga pustiti da igra'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke