Amerikanci pokrenuli debatu - Bogdan ili Bojan Bogdanović, ko je bolji?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.09.2021.
17:32
Izvor: Sportske.net

Razlike u nijansama?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti


Iako su već nekoliko godina u NBA ligi, Bojana i Bogdana Bogdanovića američki ljubitelji košarke neretko mešaju i retko ko bi sa sigurnošću mogao da kaže ko je od njih dvojice reprezentativac Srbije, a ko Hrvatske.

Američki ESPN ih je nedavno na svojoj rang listi uvrstio u Top 100 najboljih košarkaša u NBA ligi, s tim da je naš Bogdan za nijansu bolje plasiran od hrvatskog Bojana - košarkaš Atlente je 64, a košarkaš Jute je zauzeo 67. poziciju.

Nedugo zatim usledila je i debata TV analitičara, gde je Bojan Bogdanović dobio blagu prednost, a ono što se Bogdanu zamera je što nije dovoljno konstantan u formi.

''Bojan dobija prednost zbog odbrambenih sposobnosti. Čvrst je, grub, vrlo kompetitivan i odlično se uklapa u sastav Džeza. Kad pogledate Jutu, da su svi bili zdravi, ko zna koliko su daleko mogli otići. Bogdan je imao sjajan plej-of. Zapravo, kad je on igrao odlično, Houksi su izgledali odlično, samo što nije dovoljno konstantan",izjavio je novinar Dejv Meknamin.

Slično razmišlja i nekadašnji NBA košarkaš Kendrik Perkins.

''Za mene je bolji broj 44, Bogdanović iz Jute. On je konstantan, takav je bio i u Indijani, pokazao je da može biti učinkovit u dužim periodima i postizati 18 do 20 koševa uz vrlo efikasan šut, posebno za tri poena. Bogdanović iz Atlante se više mučio prošle sezone, imao više padova nego uspona. Zato je moj izbor Jutin Bogdanović, konstantniji je'', izjavio je Perkins.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke