ANALIZA - Jago, super si, ali za društvene mreže

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.12.2023.
23:43
Izvor: Sportske.net

Zvezdi, očigledno, na evroligaškom nivou, treba kvalitetnija podrška Milošu Teodosiću.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kada se letos sklapao roster Crvene zvezde, imajući u vidu imena koja su potpisala za klub sa Malog Kalemegdana, morale su doći i ekvavilentne ambicije.

One su postavljene, ali za sada ne ide sve prema skicama koje su izrađene tokom letnjeg perioda. Prva stavka jeste smena Duška Ivanovića umesto kojeg je došao Janis Sferopulos, druga jesu povrede koje su umnogome krojile nastupe Crvene zvezde do sada, treća je slaba forma pojedinih igrača poput Majka Tobija, Dejana Davidovca, Marka Simonovića i Šabaza Nejpira koji je sam po sebi četvrta stavka na ovom spisku. Saga sa njim takođe je unela određeni nemir u tabor crveno-belih.

Tada kada se sklapao roster Crvene zvezde, uz Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira potpisao je i treći plejmejker - Jago dos Santos i to kao MVP finala nemačkog šampionata. I zaista, umiljato lice Zvezdinog Brazilca vrlo brzo je postalo omiljeno među navijačima koji se neprestano fotografišu s njim pre i posle utakmica. Njegova ličnost je naprosto takva, brzo se adaptirao, prihvaćen je od strane zvezdaške javnosti koja ga je neretko branila. 

Ali, ako do sada nije bilo načisto, sada jeste - Jago dos Santos nije neko ko kontinuirano može da donosi Crvenoj zvezdi organizacionu stabilnost, poene i da odmeni Miloša Teodosića kada on mora da odmori. 

Zvezda protiv Makabija, možda i po prvi put u sezoni, nije igrala sa dva klasična plejmejkera u nekom od segmenata meča. Prvi razlog je taj što nije bilo potrebe, a drugi je što je Jago katastrofalno ušao u utakmicu. Napadi u njegovoj organizaciji bili su apsolutno bez smisla i pravog rešenja, podbacivao je pod pritiskom, kretnja i govor tela bili su izrazito loši. I, nakon tri i po minuta, Sferopulos je morao da reaguje i pozove Teodosića da uđe na parket. Jago se potom našao u igri tek posle dva i po minuta četvrte četvrtine, proveo oko dva minuta na parketu ne bi li se Teodosić odmorio i vraćen je na klupu.

Koristio je Sferopulos Nemanju Nedovića i Adama Hangu da prenose loptu na polovinu rivala kada nijedan od plejmejkera nije bio na parketu, pa je utisak da bi Crvena zvezda mogla da istraži tržište i dovede pravu zaleđinu Milošu Teodosiću.

Imao je Jago i svojih solidnih rola u Evroligi: 11 poena Partizanu i Fenerbahčeu, kao i 15 Efesu. Pogađao je neke neverovatne šuteve u čijim je realizacijama imao više sreće nego li pameti.

Brazilac ima trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom čime je klub jasno pokazao da je projekat na duže staze, te on sigurno neće otići, već će se razvijati. Samo da pažnju sa društvenih mreža više usmeri ka svojoj igri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke