ANALIZA - Odbrana je sve! Zvezda zaključala Armani kao niko do sad!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.01.2024.
23:23
Izvor: Sportske.net

Nije bilo ekipe koja je ovako ograničila Armani.

Olimpia Milano
Olimpia Milano

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su u četvrtak uveče u Milanu gotovo besprekornu utakmicu u okviru 21. kola Evrolige.

Pobedili su sa 62:76 ekipu Armanija u "Mediolanum forumu" i tako upisali deveti trijumf u ovoj sezoni.

I, kako to obično treneri najviše vole da apostrofiraju - odbrana je ključ. Uvek će svaki strateg prevashodno pričati o defanzivnoj (ne)disciplini i energiji koja proizilazi iz tog segmenta igre.

Ako nečega takvog nije bilo u "Astrobalu" u utorak, onda smo videli, na neki način, Zvezdinu defanzivnu kliniku u "gradu mode". Svako je doprineo na svoj način, počevši od Fredija Gilespija koji je uhvatio nekoliko lopti, imao agresivnih postavki, pa do Branka Lazića koji je standardno bio svugde po parketu. Janis Sferopulos je uvek tačno osećao kada bi trebalo da ga uvede, kakve zadatke da mu dodeli i ovaj je to maestralno obavljao, uostalom kao i obično. Pomogli su mu tu i Adam Hanga se nekoliko "živih" uhvaćenih lopti. Imao je četiri ukradene na ovom meču! Zatim, pomagao je sa skokovima, bitnim preuzimanjima, a doprinosio je naravno i na supronoj strani. Važan u tom segmentu igre bio je i Rokas Gedraitis. Po tri skoka na obe strane, dve ukradene lopte, pet iznuđenih faulova...

Sve to, svelo je Armani na svega 62 poena što je najlošija napadačka utakmica ekipe Etorea Mesine ove sezone! U redu, nije bilo Nikole Mirotića, Maodo Loa i Šejvona Šildsa, ali nije ih bilo ni u prethodnim susretima, pa su uspevali da se snađu.

Prethodno su najmanje poena u Evroligi postigli protiv Olimpijakosa (65) i čak sa takvim očajnim napadom uspeli da pobede budući da je grčki tim ubacio svega 53.

Armani je nedavno u meču italijanskog šampionata odigrao katastrofalno protiv Breše kada su u porazu postigli 64 poena, ali sada ih je Crvena zvezda doslovno zaključala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke