ANALIZA - Pet stvari koje su obeležile fascinantnu pobedu Partizana

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.12.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Partizana.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nedostatak Frenka Kaminskog se oseća

Napredovao je Kaminski dosta otkako je stigao u Partizan, videlo se to u mečevima u proteklih mesec dana, pa smo sigurni da bi večeras pružio dobru partiju da je bio na raspolaganju Željku Obradoviću i da bi značio u skoku gde je Armani bio nešto bolji od crno-belih. 

Imao je Partizan i veoma raspoložene Smailagića i Kabokla, obojica su odigrali fenomenalnu utakmicu, ali nećemo ostaviti utisak da bi domaći večeras dobili lakše utakmicu da je u timu bio Kaminski. 

Jaramaz, Anđušić i Smailagić

Trojica igrača koji su večeras u senci onih koji su postizali poene, ali su trojica igrača koja su odigrala fenomenalno u odbrani. Svi oni su ušli u poslednjoj deonici i nastavili da igraju sjajnu odbranu, dovoljno da crno-beli odu i na dvocifrenu razliku.

Veliko je pitanje da li bi Armani bio ovako ponižen u poslednjoj četvrtini da njih trojica nisu "grizli" na svaku loptu.

Treba plej, ne treba plej, treba, ne treba - TREBA

Kako se samo stvari menjaju iz minuta u minut. 

Pre samo par dana je Ostoja Mijailović istakao da je Partizan na tržištu i da traži pleja, ali samo ako se radi o igraču koji će shvatiti svoju ulogu u timu. Činilo se da bi dolazak novog pleja morao da izbaci nekoga iz tima, što mnogi nisu želeli da se dogodi.

Večerašnja utakmica je dokazala suprotno i to samo zbog jedne situacije, povrede Alekse Avramovića, u pitanju je prelom noge i jasno je da neće skorije na parket. 

To će dovesti jednog stranca u redove crno-belih, to je i više nego jasno...

Iznova i iznova - Kevin Panter

Najbolji košarkaš Partizana i kapiten ovog tima je ponovo bio jedan od ključnih igrača u preokretu, uzimao je loptu kada je to bilo najbitnije i posle slabijeg prvog poluvremena, odigrao je fenomenalno drugo, pogađao kada je to bilo najpotrebnije.

Već treću utakmicu radi isto, daleko je najbitniji njegov doprinos, a za večeras, setimo se one njegove trojke pri rezultatu 60:47 za Armani kada je sve zapravo i krenulo. 

Svi čestitaju igraču koji je imao indeks -1

Nešto što nemate priliku da vidite na utakmicama ekipa koje nemaju dobru atmosferu u ekipi. Ognjen Jaramaz možda nije dao poene, ali je bio fenomenalan večeras, dokaz je da statistika zna da zavara. Svaki igrač Partizana je pružao neverovatnu podršku Ognjenu i na kraju su svi došli kod njega da mu čestitaju na ovoj partiji. 

Zamislite da se ovako nešto desi u SAD...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke