Anderson i Crvendakić saglasne, jedna reč ruši Španjolke

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.06.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Veliki izazov za naše košarkašice.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije Ivon Anderson rekla je danas da njenu ekipu očekuje izazovna utakmica protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za košarkašice.

"Očekuje nas izazovan duel. Znamo da su utakmice protiv njih uvek veliki mečevi i, iako imaju nešto drugačiji tim, očekujem da će to biti ona ista stara velika ekipa. Mi moramo da se izdignemo, spremne da prihvatimo izazov i odigramo onako kako smo trenirale i pripremale se. Potreban nam je totalni fokus, o tome smo stalno pričale", rekla je Anderson za sajt Košarkaškog saveza.

Košarkašice Srbije igraju u sredu od 21 sat u Valensiji protiv Španije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi, a ako smo fokusirane na zadatke u odbrani i napadu, onda smo samouverene da možemo da dobijemo rezultat koji želimo. Na kraju, mislim da će sve zavisiti isključivo od nas", navela je Anderson.

Srbija se posle sve tri pobede u Grupi B direktno plasirala u četvrtfinale, dok je Španija u osmini finala pobedila Crnu Goru. Srbija će prvi put u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Španije, a reprezentativka Aleksandra Crvendakić očekuje dobru utakmicu.

"Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru, pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj će cela dvorana navijati za njih, ali, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost", navela je ona.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija i Španija su igrale u borbi za finale, a biće rivalke i u grupnoj fazi na Olimpijskom turniru u Tokiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke