Anđušić i Jaramaz optimistični pred Gruziju

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.02.2021.
16:55
Izvor: Sportske.net

Srbija protiv rivala koji joj je naneo poraz u Beogradu.

Twitter/ABA
Twitter/ABA

Povezane vesti

Dvojac srpskih košarkaških reprezentativaca Ognjen Jaramaz i Danilo Anđušić optimistični su po pitanju ishoda "orlova" na gostovanju u Gruziji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nekadašnji i sadašnji košarkaš Partizana veruje da će izabranici Igora Kokoškova popraviti bled utisak iz prošle godine kada su Gruzini odneli iznenađujuću pobedu u Beogradu.

"Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su već dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u ovim kvalifikacijama nemaju taj kontinuitet igranja zajedno. U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku utakmice. Od tada je prošlo godinu dana, puno toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti sutra da dođemo do pobede", rekao je Jaramaz.

Anđušić je dodao da je Gruzija do sada bila iznavredna u kvalifikacijama.

"Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija iz četiri utakmice u našoj grupi ima četiri pobede. To govori da imaju jak karakter i da igraju na svom maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve. Znamo zašto smo ovde i šta nam je cilj. Prema tome, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedelju pobedimo i da tako na najbolji mogući način završimo ove kvalifikacije", rekao je organizator igre Burža.

Srbija posle četiri kola ima skor 2:2 naspram vodeće Gruzije koja ima maksimalan učinak.

Meč u Tbilisiju na programu je u petak, a dva dana kasnije Srbija će predvođena sa klupe Dejanom Milojevićem igrati protiv Švajcarske koja ima jednu pobedu i tri poraza.

Plasman na Evropsko prvenstvo 2022. će uz domaćina Gruziju obezbediti još dve ekipe iz grupe E, dok će poslednjeplasirani tim završiti takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke