Anđušić ''namestio ruku'', ima li poruku za Nedovića?

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
22:17
Izvor: Sportske.net

Partizanov šuter je večeras imao stopostotan učinak.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je na terenu proveo tek 12 minuta, Danilo Anđušić je večeras bio među najefikasnijim igračima Partizana u pobedi nad Cedevita Olimpijom (90:71) za plasman u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Bez ijednog promašaja iz igre je upisao 12 poena (3/3 za dva, 1/1 za tri poena), pa je bio veoma raspoložen za razgovor sa novinarima posle meča.

''Oni su nam generalno neugodan protivnik. Znali smo da ćemo morati od prvog minuta da budemo fokusirani i da će to biti ključ pobede. Očekujem da spremni dočekamo start finalne serije'', počeo je Anđušić.

U čemu je bio problem u prethodom meču u Ljubljani, osim skakačke dominacije rivala?

''Igrali smo dosta sporije, nismo kontrolisali njihovu igru, Jogi (Ferel) i Omić su igrali sjajno, stvorili smo im neke lagane situacije iz kojih kad osete samopouzdanje, mogu da pobede bilo koga'', objasnio je Anđušić i još jednom se zahvalio navijačima na velikoj podršci.

''Hvala ljudima koji stalno dolaze na naše utakmice, rekli smo to i milion puta, ali hvala im za ovako veliku podršku''.

Da li mu večerašnji učinak znači za samopouzdanje pred finale?

''Bitno je za samopouzdanje, znam šta mogu da uradim, znam kakav sam igrač i ja se trudim u svakom trenutku bez obzira koliko igrao, da uradim ono što je potrebno da ekipa dobije'', rekao je Anđušić.

Usledilo je i pitanje koga bi voleo da čuva u finalu, ili koga bi želeo za svog čuvara.

''Nemam neku želju, ali volim da se čujem sa Nedom. Dobri smo drugari, ali kada dođe utakmica volimo da se takmičimo i ja i on. Oni su sjajna ekipa, očekuje nas težak posao. On, Vildoza i Kampaco... moraćemo da budemo maksimalno fokusirani i spremni za te mečeve ako želimo da dođemo do titule'', kaže Anđušić.

Zbog preklapanja termina sa plej-odom Superlige Srbije, neizvesno je da li će finale početi 12. juna kako je planirano.

''Ne bih to da komentarišem. Mi se spremamo kao da se igra. To je najvažnije i mi gledamo u naše dvorište i bavimo se onim što mi možemo da uradimo'', istakao je Anđušić.

Neka poruka za Nedovića, ili to čuva za utakmicu?

''Čuvam za parket, a nešto ću reći i njemu, ne mora baš sve da se zna'', zaključio je Anđušić večerašnji razgovor sa novinarima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke