Anđušić otvorio dušu: ''Jako loš osećaj, nismo imali tu hemiju u ekipi, bili smo previše negativni''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Sada želi da se dobro odmori od svega.

2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mnogo se od Partizana očekivalo u prošloj sezoni. Najavljivao se čak i napad na F4 Evrolige, ali od samog početka se videlo da to više nije ona ekipa koja je osvojila AdmiralBet ABA ligu i koja je dva puta uzastopno dobila Real u Madridu, u plej-ofu Evrolige.

Navijači su verovali da će trener Željko Obradović sve to da ''skocka'' onda kada bude najvažnije, u drugom delu sezone, ali umesto toga crno-beli su ovog proleća ređali neuspeh za neuspehom, pa su ostali bez ijednog trofeja, kao i bez plasmana u plej-of Evrolige, ili bar plej-in.

Iskusni bek Danilo Anđušić je za to vreme imao promenljiv status kod trenera Obradovića, čas je dobijao minutažu, pa ga onda nekoliko utakmica nije bilo na terenu i tako u krug.

Ugovor mu je istekao, a kako sada kad su se glave ''ohladile'' gleda na minulu sezonu, otkrio je u razgovoru za ''Sportklub''.

''Neuspešna sezona u svakom smislu. Mislim da smo imali kvalitet da napravimo nešto veće. Gorak je ukus, bez trofeja, bez plej-ofa Evrolige. Osećaj je jako loš i zato hoću da odmorim od svega, a onda ću razmišljati kako ću dalje i šta želim. Teška loša sezona, mogli smo u mnogim situacijama da preokrenemo sezonu i falilo nam je nešto malo'', rekao je on.

To malo što je falilo, najviše je do izražaja dolazilo u neizvesnim završnicama.

''Od 13 utakmica, to mi je neverovatan podatak, na jednu loptu dobili smo samo jednu. Svi znamo koliko jedan meč može da ti promeni sezonu.

Toliko puta smo mislili to je to, sad ako prelomimo krećemo. Onda se desi poraz i odemo u dubiozu. Početak smo krenuli slabije i onda smo počeli da igramo dobro, bili u sredini tabele Evrolige, pa decembar kada smo igrali sjajno. 

Desili su se neočekivani porazi… Jednostavno nismo imali tu hemiju u ekipi kakvu smo imali prethodne sezone. Ne volim da poredim jer će se teško ponoviti. 

Sve te male stvari su uticale, bili smo previše negativni, utakmice koje smo vodili do samog kraja ispustimo razliku i izgubimo. To je sve uticalo na ceo tim'', izjavio je Anđušić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke