Anđušić progovorio o "slučaju "Teo" i pozvao Lučića da se vrati!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.08.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Povratnik u Partizan ima jasan stav.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Vratio se ovog leta Danilo Anđušić u Partizan, ali je izostao sa spiska selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića za predstojećei Evrobasket.

On je u intrevjuu za "Objekiv" govorio o "slučaju Teodosić", svom izostanku iz državnog tima, ali i o Partizanu.

Na šampionatu Evrope neće biti ni legendarnog Miloša Teodosića koga je selektor precrtao sa spiska, a nekadašnji reprezentativac Anđušić ne slaže se sa Pešićevom odlukom, pre svega sa načinom na koji je ona saopštena.

"Generalno mislim da način na koji je to urađeno nije bio u redu. Teo je legenda, kapiten reprezentacije dugi niz godina, podredio je veliki deo svoje karijere nacionalnom timu, dolazio je povređen i umoran, uvek je bio tu 20 poslednjih godina i prema mom mišljenju, mislim da ne treba da se na takav način završi njegova priča u reprezentaciji. Ne znamo šta će se desiti u budućnosti, šta će biti sa Svetskim prvenstvom naredne godine, ali se nadam da će Teo biti tamo i imati lepši kraj reprezentativne karijere. U suprotnom će ostaviti gorak ukus. Tako se ne odnosi prema legendi reprezentacije"smatra Anđušič.

Nadao se iskusni bek da će i on biti u timu Srbije na Evrobasketu, imao je dogovor sa selektorom, ali se sve izjalovilo.

"Mislim da sam zaslužio da budem na širem spisku. Nisam pričao sa Pešićem. Poslednji put smo razgovorali pred prošli reprezentativni „prozor“. Tada smo pričali, sve je bilo normalno, dogovorili smo se da se čujemo pred ovo okupljanje, ali se nismo čuli"razočaran je novi košarkaš Partizana.

Na kraju Anđušić se osvrnuo i na dešavanja u klupskoj košarci, "večiti" rivali silno su se pojačali ovog leta.

"Mislim da je to prava stvar. Došli smo do tog nivoa da i Zvezda i Partizan imaju takve ambicije da naši igrači vraćaju u najboljim godina. Voleo bih da se to nastavi i da tako možemo da dignemo još više našu košarku. Kalina je povukao prvi nogu, a sad smo Neda (Nemanja Nedović) i ja uradili isto. Nadam se da će biti još takvih slučaja. "Peckamo" se malo. Pogotovo je toga bilo kada je Nemanja potpisao za Zvezdu. Odmah sam ga zvao i bilo je šale. Mi smo prijatelji ceo život i družimo se tolike godine. Voleo bih da se i Vladimir Lučić vrati u Partizan"rekao je Anđušić.

Srbija je i bez Teodosića i Anđušića prvi favorit Evrobasketa prema AdmiralBetu. Kvota da će "orlovi" osvojiti evropsko zlato je 4.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke