Anđušić: "Volimo mi tako da začinimo, srećom, brzo smo se konsolidovali"

Autor: Milovan Longinov
utorak 31.10.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Anđušić zadovoljan nakon pobede u derbiju.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić zadovoljan je pobedom svoje ekipe u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su sinoć pobedili najvećeg rivala po drugi put u razmaku od tri dana, a Anđušić smatra da je ovaj trijumf bitan iz više razloga. 

"Drago mi je što smo ostvarili još jednu, ogromnu pobedu, u drugom derbiju u razmaku od samo tri dana, što je izuzetno teško. Odigrali smo kvalitetno većim delom susreta i stigli do veoma važnog trijumfa što je i najbitnije", rekao je Anđušić.

On se osvrnuo i na prelomni trenutak meča i blagi pad koji je potom usledio.

"Otvorili smo sporije utakmicu, u trećoj četvrtini smo pojačali ritam i stekli veliku razliku i činilo se da će biti lako, ali volimo mi tako malo da začinimo pa smo imali taj mali pad. Drago mi je što je trajao kratko, brzo smo se konsolidovali i tih 10 poena prednosti održavali do kraja utakmice, što je psihološki bitno za celu ekipu", dodao je on. 

Anđušić očekuje tešku utakmicu u petak u Evroligi, kada će Partizan gostovati Baskoniji, na čiju klupu je ponovo seo Duško Ivanović.

"On je neko ko nas poznaje veoma dobro nakon toliko međusobnih susreta, verujem da će dobro spremiti ekipu. Svi će biti izuzetno motivisani da se pokažu novom treneru. Imaju kvalitetan tim, igraju kod kuće, a sa novim trenerom sigurno će pokazati reakciju. Mi treba da ostanemo fokusirani i da pokušamo da osvojimo tu važnu pobedu u gostima. U narednim danima ćemo raditi skauting, ali siguran sam da će izgledati drugačije nego do sada, posebno sa novim trenerom Ivanovićem", naglasio je Anđušić. 

Za kraj, on je istakao da je pobeda u derbiju "poništila" kiks protiv Mege.

"Ovo je bila možda i važnija pobeda, jer smo imali taj kiks protiv Mege i znali smo koliko je ovaj meč bitan za nastavak takmičenja, zbog borbe za što viši plasman i domaći teren u plej-ofu. Na ovaj način smo ispravili taj kiks protiv Mege i sada smo u situaciji da jurimo to prvo mesto, a svi smo videli prošle sezone šta nam je donelo na kraju", zaključio je Anđušić.

Utakmica Baskonija - Partizan na programu je u petak u 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke