Anemična Zvezda potonula u "Morači"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 05.02.2024.
19:05
Izvor: Sportske.net

Očajna utakmica crveno-belih.

twitter
twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u Morači rezultatom 84:62 u derbiju 19. kola AdmiralBet ABA lige.

Odigrali su crveno-beli verovatno najslabiju utakmicu u seozni i potpuno zasluženo pretrpeli ubedljiv poraz od raspoloženih Podgoričana.

Slaba je Zvezda bila u odbrani, još slabija u napadu, pogodila samo tri trojke iz 24 pokušaja, imala veliki broj izgubljenih lopti i potpuno razočarala večeras.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Jogi Ferel sa 18 poena, Flečer Megi je dodao 13, a Kenan Kamenjaš poen manje.

Kod Zvezde je malo bolji od ostalih bio Luka Mitrović sa 16 poena, Nemanja Nedović je postigao 10.

Zvezda posle ovog poraza ostaje lider na tabeli sa skorom 16-3, dok je Budućnost na skoru 14-5.

Od samog starta meča Budućnost je bila u dobrom rimtu. Domaći su se uveli u meč sa dve pogođene trojke Rajta i Ferela i poveli sa 6:0.

Uspela je Zvezda da pronađe bolji ritam, pre svega dobrom igrom u odbrani iz koje su gosti poentirali posle kontranapada na obruču za prvo vođstvo od 12:10.

Ipak, kratko je trajao Zvezdin dobar period u igri. Velike probleme sa šutem spolja imali su gosti i pogodili samo dve trojke iz 13 pokušaja u prvom poluvremenu, što su gosti obilato koristili i iz odbrane crpeli samopuzdanje za igru u napadu.

Budućnost je u finišu prve i početkom druge deonice „radila šta je htela“ pod Zvezdinim obručem. Centar domaćih Kamenjaš imao je atraktivna zakucavanja, Ferel i Rajt su pogađali splja, a tim trenera Andreja Žakelja napravio seriju od velikih 14:0 za ubedljivih 31:18.

Konačno je Zvezda dočekala prvu pogođenu trojku na utakmici, pogodio je Bolomboj i smanjio na 31:23, ali je finiš poluvremena pripao Podgoričanima, koji su preko Ferela došli do maksimalnih „+14“ (39:25).

Do kraja prvog dela crveno-beli su spustili na deset poena minusa (44:34) zahvaljući nešto boljoj igri u napadu i trojkom Smarta.

Započela je Zvezda mnogo energičnije drugo poluvreme. Bolje su delovali gosti u odbrani, a Bolomboj i Nedović spustili na „-6“ (46:40), što je nateralo trenera Podgoričana Andreja Žakelja da zatraži minut predaha.

Domaći su poentirali tek posle skoro četiri minuta igre u nastavku i to trojkom preko ruke koju je ubacio Mihailović, a na nju se nadovezao Ferel šutem sa poludistance i novom trojkom, te su domaći ponovo bili u dobrom ritmu.

Bez obzira što razlika nije pala delovala je Sferopulosova ekipa bolje tokom treče četvrtine. Uspevali su gosti da pronađu prava rešenja u napadu i poentiraju ispod obruča, ali je šut za tri poena i dalje bio daleko ispod nivoa (2/17), pa je Budućnost pred poslednjih 10 minuta vodila sa 59:51.

Megi je odlično započeo poslednji kvartal. Pogodio je Amerikanac trojku, a onda izndio četvrtu ličnu grešku Teodosića na polaganju, ali je Sferopulos odlučio da iskusnog organizatora igre ostavi na parketu, ali ga večeras nikako nije išlo, pa je ubrzo Jago ušao umesto njega.

Imala je Budućnost nekoliko „praznih minuta“ sredinom četvrtog kvartala, ali je Zvezda nastavila da promašuje trojke i zbog toga nije uspela da spusti na jednocifrenu razliku (65:55).

Energični Kamenjaš je pogotkom sa „penala“ i sjajnim zakucavanjem uz nesportsku ličnu grešku Jaga polako stavljao utakmicu pod potpunu kontrolu Podgoričana (68:55), a odgovora na drugoj strani nije bilo,  a domaći su brzo stigli do ubedljivih 19 poena prednosti (75:56), dok je Zvezda iz napada u napad gubila lopte.

Posle Megijeve nove trojke Podgoričani su imali čak 22 poena viška (78:56), a crveno-beli jedva čekali da se utakmica u „Morači“ što pre završi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke