ANGT - Mega šokirala Zvezdu u finalu, sjajni Nikola Jović!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.03.2021.
22:11
Izvor: Sportske.net

Ekipa Mege plasirala se na završni turnir juniorske Evrolige.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

U dvorani u Železniku, večeras je završen kvalifikacioni Evroligin ANGT turnir. U finalu su se sastale ekipe Crvene zvezde i Mega Sokerbeta, a posle velikog preokreta u drugom poluvremenu Mega je uspela da trijumfuje rezultatom 82:80 i izbori plasman na završni turnir elitnog evropskog takmičenja.

Zvezda je prokockala čak 19 poena prednosti, vodila je sa 51:32, a Mega je predvođena izvanrednim Nikolom Jovićem uspela da preokrene rezultat.

U poslednjem miunutu meča, Mega je vodila sa 82:78. Posle tajm-auta, Branković pogađa za 82:80, na drugoj strani ekipa Mege greši u napadu i Zvezda je dobila priliku da u poslednjem napadu izbori pobedu.

Ali, na četiri sekunde pre kraja, Pavlović gubi loptu i tu je Zvezdinim nadama bio kraj.

U pobedničkoj ekipi briljirao je Nikola Jović sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, Đurišić je upisao 17, Vučurović i Komprirović po 11 poena. Jović je na kraju proglašen za MVP-a turnira.

U Zvezdi najefikasniji Ognjen Matović sa 23 poena, Filip Branković je upisao 15 poena i 10 skokova. Kada je Filip Šaranović dobio petu ličnu grešku, Mega je uspela da se vrati. Šaranović je upisao 19 poena na ovoj utakmici.

Treće mesto na ovom turniru osvojio je Partizan, koji je savladao ekipu Budućnosti sa 79:67.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke