ANGT - Zvezda ubedljiva, Partizan srušio Makabi, fantastični Đorđije!

Autor: Darko Mitrović
petak 26.03.2021.
16:20
Izvor: Sportske.net

Sjajan start crno i crveno-belih na Evroliginom juniorskom turniru (ANGT).

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kvalifikacioni juniorski (U18) turnir Evrolige ''Marko Ivković'' počeo je danas u Železniku, a Partizan i Crvena zvezda su u prvom kolu Grupe A ostvarili pobede.

Derbi kola bio je svakako duel Partizana i Makabija, koji su crno-beli posle preokreta i produžetka rešili u svoju korist, rezultatom 101:88. Izraelski tim je u većem delu meča imao vođstvo, ali su crno-beli najpre uspeli da izbore produžetak, a da onda i ubedlljivo slave sa 13 poena razlike.

Izvanrednu partiju pružio je crnogorski bek Đorđije Jovanović, koji je sa 36 poena bio najzaslužniji za trijumf Partizana, a uz njega istakao se i Mihailo Petrović sa 24 postignuta poena.

Crvena zvezda je bila veliki favorit protiv rumunskog Kluža i tu ulogu je opravdala ubedljivom pobedom od 89:53. Radaković je bio najefikasniji u Zvezdi sa 17 poena, a pratio ga je Pavlović sa 14.

U Grupi B se takmiče Mega, Budućnost, Cedevita Olimpija i Lokomotiva, a po završetku takmičenja u grupnoj fazi, u nedelju će biti odigrano finale u kom će se sastati pobednici grupa, a najbolja ekipa izboriće plasman na završni Evroligin turnir.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke