ANKETA - Zvezda ili Partizan, Nedović ili Anđušić? Ko je doveo bolja pojačanja?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.09.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ko je bolje uradio posao? Zgodno je i da se podsetimo koja su to imena stigla u redove "večitih".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Još osam dana ostalo je do početka AdmiralBet ABA lige, a glavni favoriti za podizanje krune jesu aktuelni branilac trofeja Crvena zvezda i Partizan.

Bilo je uzbudljivo prošle, a kako li će tek biti ove sezone... Čini se da nikada atraktivnija imena nisu bila deo AdmiralBet ABA lige, a većinu njih ipak privukli su najveći klubovi na ovim prostorima - Crvena zvezda i Partizan.

Evroliga je, naravno, glavni razlog za tako nešto, a potom to sa sobom povlači projekte, rad sa trenerom kao što je Željko Obradović, navijače i ostalo. Dve ekipe su poprilično izmenjene u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Crvena zvezda je promenila svoj DNK odlaskom Dejana Radonjića i postavljanjem Vladimira Jovanovića za novog šefa struke čiji će se sistem igre definitivno razlikovati od pređašnjeg.

Otišlo je čak osam imena gledajući igrački kadar, a to su: Nikola Kalinić, Nejt Volters, Ostin Holins, Stefan Lazarević, Marko Simonović, Dejan Davidovac, Maik Cirbes i Eron Vajt. Za njih su naravno, stigle zamene u vidu Džejlena Adamsa, Nemanje Nedovića, Džona Holanda, Bena Bentila, Filipa Petruševa, Hasana Martina i Dalibora Ilića. 

Pripreme se za sada po njih odvijaju dobro. Slavili su protiv Jeniseja i Lokomotiva iz Krasnodara, dok je tesan poraz došao protiv Monaka.

Kada je reč o Partizanu, jezgro tima je ostalo, a Željko Obradović pridodao je poneka vrlo atraktivna imena. Ekipu su napustili: Rodions Kuruc, Dalas Mur, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić. Ekspresno se radilo da se nova grupa što pre izgradi pa su tako redom dolazili: Danilo Anđušić, Dante Egzum, Džejms Naneli i Joanis Papapetru. Brojka ekvavilentna odlascima.

Ambicije su visoke, navijači priželjkuju uspehe o čemu svedoči i prodaja sezonskih karata koja je premašila 10.000. Ipak, problemi s povredama ih muče ovog leta i konstantno su nekompletni. Uglavnom su doživljavali poraze na pripremama, a sada u Moskvu na VTB turnir putuju sa 11 igrača u rosteru. Vrlo je realno da se to odrazi na rezultate na početku sezone.

Kada se sve sabere i oduzme, ko je prema vašem mišljenju doveo bolja pojačanja, ne samo po imenima, već gledajući doprinos na parketu, van njega i slično?

Strawpoll Maker

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke