Apsurd - Selektor Letonije se žalio na sudijske odluke?!

Autor: Sportske Net
petak 26.11.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

U najmanju ruku - čudno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srbija je u neizesnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo savladala Letoniju rezultatom 101:100. Selektor Letonaca Luka Banki žalio se na odluku sudija. 

"Moramo da poštujemo protokol i čestitamo protivniku, ali mogu da kažem da su svi zaslužili da vide bar produžetak. Teško je prihvatiti odluku sudija da nije bilo kontakta za faul u poslednjem kontaktu. Mnogi detalji su odlučili meč, mi smo zajedno jako kratko, promenili smo nekoliko igrača u timu letos, sve se svodi na kvalitet pojedinaca, jednostavno nije bilo vremena za pripremu taktike. Verujem da su svi uživali u utakmici, ali i ponosu i karakteru našeg tima. Bilo je dosta grešaka, ali moramo da razmišljamo dalje, da pokažemo isto lice i da imamo identitet“, rekao je Banki.

Možda je njegovo negodovanje suđenja pomalo čudno i nepotrebno s obzirom na to da je Srbija čak u nekoliko navrata bila "žrtva" suudijskih odluka upravo kada su faulovi u pitanju, pa i tehnička greška koja je dosuđena Srbiji posle pobune Pešića zbog nedosuđenog faula nad Trifunovićem.

Njega su pitali da li je tehnička greška Svetislava Pešića u poslednjoj četvrtini odlučila dalji tok meča.

Ne želim da verujem u to. Želim da verujem u časne ljude, ali znam da su ljudi reagovali na igru u kojoj nije bilo kontakta, na šut iz flopa, nazovite to kako hoćete. Prelazimo preko svega, preko svih detalja, provokacija, promašaja. Idemo dalje, jer želimo da gradimo naš identitet“, rekao je Banki.

Osvrnuo se i na odbranu.

Imali smo neke ideje, znamo igrače Srbije, trebalo je da pročitamo neke situacije, ali svakako mogu da kažem da su navijači mogli da vide dobru košarku. Igrači su diktirali igru, zašto da neko drugi odluči ishod“, zaključio je Banki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke