Arapović: "Cibona je prodala Zvezdi mesto u Evroligi"

Autor: Filip Rodic
utorak 21.03.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Nepoznat događaji iz bliske prošlosti izlaze na videlo.

cibona.com
cibona.com

Povezane vesti

Titula Cibone 2014. godine smatra se jednim od najvećih iznenađenja u regionalnog košarci. Ekipa koja nije imala igrača dovoljno za pet na pet na treningu je na fajnal-foru u Beogradu sporemetila planove izuzetno jakoj Crvenoj zvezdi i Cedeviti.

Mladi Dario Šarić, Džered Blesingejm, Marko Jagodić-Kuridža nosili su klub iz Zagreba do istorijskog uspeha. Nažalost, trofej nije ispraćen učešćem u evropskoj eliti zbog nedostatka finansijskih ulova. Na njeno mesto je došla Crvena zvezda.

Bivši reprezentativac SFRJ Franjo Arapović je naveo da su crveno-beli kupili mesto u Evroligi od Ciboine za 800.000 evra.

“Oni (Cibona) prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?”, prisetio se Franjo Arapović u podkastu "ProSport".

Arapovićev sin Marko je bio u sastavu, a i sam je igrao za Cibonu 'osamdesetih, tako da ima dobre konekcije u klubu.

Drugo mesto te sezone imala je Cedevita, tada sa sedištem u Zagrebu.

"Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani”, rekao je Arapović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke