Armani bez rešenja za Šengeliju, Virtus izjednačio!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.06.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Zahuktava se finalna serija u Italiji.

@Virtusbo/Twitter
@Virtusbo/Twitter

Povezane vesti

Kao i prošle godine, za titulu prvaka Italije bore se Virtus iz Bolonje i Armani iz Milana, a njihove duele od sledeće sezone gledaćemo i u Evroligi, s obzirom da je Virtus osvajanjem Evrokupa izborio mesto u eliti.

Večeras je odigrana druga utakmica finalne serije, a Virtus je na svom terenu trijumfovao rezultatom 75:68 i izjednačio na 1:1 u pobedama.

Važno je istaći da serija traje do četiri pobede, a prošle godine Virtus je čak sa 4:0 u pobedama došao do titule. Jasno je da ćemo na kraju ove sezone gledati mnogo zanimljiviju seriju, što se i potvrdilo u prva dva meča.

Večeras je Armani bolje počeo, imao je vođstvo tokom prve četvrtine i stigao do osam poena prednosti (23:15), ali Virtus odlično reaguje početkom druge četvrtine i serijom 14:3 prelazi u vođstvo (29:26).

Do kraja prvog poluvremena vodila se potpuno ravnopravna borba, bilo je 38:38 posle prvih 20 minuta igre, ali u nastavku Virtus predvođen raspoloženim Šengelijom uspostavlja kontrolu rezultata i na kraju stiže do zaslužene pobede.

Šengelija je meč završio sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a odličan je bio i Žaite sa 11 poena i 10 skokova. Naš Miloš Teodosić nije imao šutersko veče, upisao je samo tri poena, ali uz osam asistencija i tri skoka.

Kod gostiju najbolji Hol sa 16 i Šilds sa 15 postignutih poena.

Treća utakmica igraće se u nedelju, ali u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke