Armani doveo novog centra, Denver Nagetsi ga izabrali prošle godine!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.07.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Mladi Francuz počinje svoju inostranu karijeru.

Twitter/Olimpia Milano
Twitter/Olimpia Milano

Povezane vesti

Posle četiri sezone koje je proveo u Parizu, 22-godišnji francuski centar Ismael Kamagate seli se u Milano, u evroligašku ekipu Armanija.

Italijanski klub je danas potvrdio angažovanje mladog centra visokog 211 cm, a sa njim je potpisan ugovor na dve godine.

Da se radi o velikom potencijalu, potvrdio je prošlogodišnji NBA draft gde je najpre izabran od Detroita kao 46. pik, a trejdovan je odmah u Denver Nagetse, sa kojima je i prošlog i ovog leta igrao Letnju ligu NBA.

U sezoni 2022/23 debitovao je i u Evrokupu gde je na 20 utakmica postizao 9.2 poena po utakmici, uz 8.4 skoka (četvrti ukupno), 1.5 blokada (prvi ukupno). Takođe je bio drugi u šutu za dva poena sa 76,3% (imao je i 80,4% u slobodnim bacanjima).

''Želeli smo Kamagatea jer je on mlad, moderan igrač. Posle odlične sezone u Evrokupu, verujemo da može da pomogne i timu iz Evrolige kao što je naš“, rekao je generalni direktor Armanija Hristos Stavropulos. 

''Srećan sam što sam se pridružio istorijskom klubu kao što je Olimpija iz Milana. Radujem se što ću početi da radim i da pomognem timu da nastavi da pobeđuje kao i poslednjih sezona, i da upoznam svoje nove fanove“, poručio je Kamagate.

Sve evroligaške transfere od početka leta možete da pogledate OVDE.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke