Armani obradovao i Zvezdu i Partizan, Real slavio u Minhenu, Radonjić prekinuo sjajnu seriju

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.12.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Novi poraz Armanija pred dolazak u Beograd.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Uz novu pobedu Crvene zvezde i novi poraz Partizana, večeras su odigrane još tri evroligaške utakmice u okviru 13. kola, a moglo bi se reći da je novi poraz Armanija na svom terenu od Makabija (71:77) obradovao i navijače Crvene zvezde i navijače Partizana.

Podsetimo, Armani u četvrtak gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu i večeras nije uspeo da povrati samopouzdanje pred taj duel, a Partizanu ovaj poraz odgovara jer neće pasti na samo dno evroligaške tabele, s obzirom da italijanski tim ima skor 3-10, odnosno jednu pobedu manje od Partizana.

Armani je večeras odlično odigrao prvo poluvreme, pogotovo u odbrani. Imali su domaći osam poena prednosti na poluvremenu (40:32), ali nastavak meča doneo je drugačiju sliku na terenu. Makabi se raspucao u trećem kvartalui kada je prednost Armanija anulirana, a u poslednjih deset minuta ekipa iz Milana bila je sve nesigurnija u napadu i na kraju je doživela još jedan težak udarac u Evroligi.

Lorenco Braun je sa 20 poena, osam asistencija i pet skokova bio najbolji u Makabiju koji je stigao do svog sedmog trijumfa, a u Armaniju najefikasniji Bili Beron sa 18 poena i pet skokova.

Za to vreme u Minhenu, Bajern je poražen od Reala sa 68:64, što je deveti poraz ekipe Andree Trinkijerija, a Madriđani su upisali deveti trijumf, četvrti u poslednjih pet kola.

Bila je to ''tvrda'' utakmica, Bajern je pružio snažan otpor favorizovanim gostima, ali Real je čitavo drugo poluvreme imao blagu rezultatsku prednost i na kraju je zasluženo trijumfovao.

Valter Tavares je sa 14 poena i sedam skokova predvodio Madriđane, a u Bajernu je najefikasniji bio Hanter sa istinm poenterskim učinkom. Naš Ognjen Jaramaz za 14 minuta u igri postigao samo jedan poen, dva skoka i asistenciju, a Lučića zbog povrede ponovo nije bilo u timu.

Najviše uzbuđenja doneo je duel Valensije i Panatinaikosa. U regularnom toku meča nije bilo pobednika, rezultat je bio 84:84, iako je Valensija vodila skoro čitavim tokom poslednje četvrtine. Dvejn Bejkon je doneo izjednačenje ekipi Dejana Radonjića, pa se ušlo u dodatnih pet minuta.

Produžetak je obeležio Rivero koji je postigao poslednjih šest poena za Valensiju, a domaćin na kraju stiže do trijumfa rezultatom 94:91.

Valensiji je ovo šesta pobeda, pa sada ima isti učinak kao i Panatinaikos, 6-7, a Atinjanima je ovo prvi poraz posle četiri uzastopne pobede.

Bojan Dubljević je sa 23 poena i osam skokova na kraju bio najefikasniji u ekipi Valensije, Džons ga je pratio sa 20, Veb je upisao 18, uz 10 skokova, a Rivero se zaustavio na 16 postignutih poena.

U Panatinaikosu najbolji Bejkon sa 22 i Vilijams sa 21 poenom i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke