Armani slavio u Francuskoj i preskočio Real na tabeli

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2022.
23:03
Izvor: Sportske.net

Vodila se velika borba, favorit ipak opravdao tu ulogu.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Večeras je odigrana još jedna utakmica 34. kola Evrolige. Asvel je u Vilerbanu dočekao ekipu Armanija iz Milana, a gosti su posle uzbudljive završnice trijumfovali rezultatom 81:80.

Ovio je devetnaesta pobeda Armanija kojom se pridružio Olimpijakosu na deobi drugog mesta na tabeli, a ujedno i potisnuo Real na četvrto mesto, s tim da će Madriđani u petak igrati protiv Bajerna, pa postoji mogućnost da i Olimpijakos, i Makabi, i Real imaju isti skor, 19-9 na kraju ligaškog dela takmičenja.

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, Armani je u trećoj četvrtini stekao nešto oserniju prednost i poveo sa 11 poena razlike - 58:47. Asvel je sredinom poslednje deonice uhvatio rezultatski priključak i tako uveo meč u dramatičnu završnicu. Na deset sekundi pre kraja, Lajti je pogodio samo jedno slobodno bacanje i propustio priliku da meč uvede u produžetak, a na kraju je i Kris Džons promašio šut za pobedu.

Dilejni sa 24 i Baldaso sa 13 poena predvodili su ekipu Armanija do pobede, a Lajti sa 28 i Vembanjama sa 18 poena bili su najbolji u domaćem timu.

Asvel je ovosezonsko takmičenje u Evroligi završio sa skorom 8-20, koliko ima i Žalgiris na četrnaestoj poziciji.

Ranije večeras Makabi je kao gost deklasirao Barselonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke