Armani stigao Partizan, Mirotić najbolji kad je najvažnije! Fener žali za propuštenom prilikom!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.03.2024.
22:32
Izvor: Sportske.net

Tim iz Milana slavio u uzbudljivoj završnici.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Veoma zanimljiv meč odigrali su Armani i Fenerbahče u Milanu, meč kojim je kompletirano 31. kolo Evrolige. 

Za domaće je ova utakmica imala ogromnu važnost kako bi zadržali šanse za plejin, a Fenerbahče želi da do kraja ligaškog dela sezone stigne do četvrtog mesta i da obezbedi prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Na kraju, u veoma zanimljivom finišu, Armani je napravio preokret i trijumfovao sa 77:76, pa sada ima skor 14-17, baš kao i Partizan, Valensija i Efes. Fenerbahče sada deli peto i šesto mesto sa Olimpijakosom, sa skorom 19-12.

Armani je odlično odigrao prvo poluvreme, imao je dvocifrenu prednost, vodio je i tokom čitave treće četvrtine, ali je Fenerbahče uspeo da finiš meča učini dramatičnim.

Na dva i po minuta pre kraja, Gudurić pogađa za vođstvo Fenera od 71:70, a posle neiskorišćenog napada domaćih, Biberović donosi gostima ''plus tri''.

Da drama potraje, potrudio se Mirotić, svojom trojkom za izjednačenje na 73:73, minut i 18 sekundi pre kraja. Usledio je tajm-aut, posle kog Šilds donosi prednost Armaniju na pola minuta do kraja. Na drugoj strani Vilbekin ne pogađa trojku, posle čega odmah sledi faul nad Mirotićem, na 13 sekundi do kraja.

Posle novog tajm-auta, Biberović ekspresno pogađa trojku i smanjuje na 77:76. Nisu gosti uspeli da naprave faul u preostalih nekoliko sekundi, pa je slavlje Armanija moglo da počne.

Meli sa 17, Šilds sa 15, Mirotić sa 13 poena i 7 skokova predvodili su domaći tim u večerašnjem meču, a kod gostiju iz Istanbula najbolji su bili Vilbekin sa 15, Biberović i Motli sa po 13 poena. Naš Marko Gudurić je meč završio sa 8 poena, 6 asistencija i 5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke