Armani u krizi, Mesina ogorčen - Da li je nova smena na vidiku?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.11.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Iskusni trener ima težak zadatak da svoj tim vrati na pobednički put.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Armani iz Milana je sinoć pretrpeo četvrti poraz u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a isti mu je učinak i na tabeli Evrolige posle pet odigranihg kola.

Najnoviji neuspeh je ekipa Armanija doživela na svom terenu od Makabija, bilo je 98:90 za goste u sinoćnjoj utakmici, a na konferenciji za medije posle tog meča, trener ekipe iz Milana Etore Mesina je izrazio veliko nezadovoljstvo igrom njegovog tima u odbrani.

''Izgubili smo utakmicu u kojoj smo imali 25 asistencija, šutirali trojke na 40%, a dvojke na 64%. Utakmicu u kojoj smo postigli 90 poena.

Ono što je oduvek bio naš identitet, da igramo jaku odbranu i štitimo svoju polovinu terena, sada je nestalo. Makabi je trčao, skakao u napadu, rešavao situacije na pik-en-rolu i izolaciji...

Bilo je zaista sramotno, ta naša odbrana... 

Mi smo igrali odbranu čak i sa Čačom Rodrigezom (u sezonama od 2019. do 2022.) i Điđijem Datomeom (u sezonama od 2020. do 2023. godine). Oni su dva sjajna igrača, ali ne i veliki defanzivci'', podsetio je razočarani Mesina.

Imao je poruku i za navijače.

''Razumem frustraciju navijača. Naporno ćemo raditi da ispravimo naše greške na obe strane'', dodao je on.

Vremena za analizu nema, jer će Armani već sutra dočekati ekipu Monaka u šestom kolu Evrolige. U slučaju novog neuspeha, možda bi i Mesinina pozicija u klubu mogla da bude dovedena u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke