Asvel nije tim u koji se Partizan mogao uzdati - Baskonija ubacila 120 poena!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.04.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

"Stotka" ekipe Đoana Penaroje.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije savladali su Asvel u "Fernando Buesa" areni sa 120:100 u okviru 33. kola Evrolige.

Ni drugi tim u koji se uzdao Partizan ove večeri nije uspeo da "odigra za njih" i pomogne im da se plasiraju među osam najboljih. Posle Makabija, u koji su se uzdali, poražen je i slabašni Asvel.

Raspucani su bili i jedni i drugi, odnosno bolje rečeno da odbrane nisu bile na nivou pa smo videli popriličan broj poena. Ako to nije iznenađenje za Baskoniju zbog stila igre koji ih krasi, definitivno jeste za tim Ti-Džej Parkera koji već neko vreme rekreativno igra ovo takmičenje.

Asvel je ubacio 51 poen za poluvreme, što im nije često uspevalo, ne samo u Evroligi, već i ni u domaćem šampionatu. A šta tek reći za sam kraj - 100 datih poena!

Elem, bili su u egalu sa Baskonijom u prvih 20 minuta, ali onda su Darijus Tompson i drugari dodali gas i rutinski trijumfovali.

Baskonija je imala 100 postignutih poena na pet minuta pre kraja... Na kraju su završili sa 120.

Darijus Tompson je blistao sa 23 poena i 12 asistencija, Vanja Marinković je imao 10. Jona Metjuz je ubacio 25 u Asvelu.

Baskonija je na ovaj način preuzela osmo mesto od Žalgirisa budući da imaju bolji međusobni skor od Litvanaca. Sada se u poslednjem kolu sastaju sa Olimpijakosom. Težeg protivnika teško da su mogli da imaju. Žalgiris će na Bajern.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke