Ataman besan na Micića: "Neprihvatiljivo šta radi!"

Autor: Nemanja Janošev
subota 16.10.2021.
09:20
Izvor: Sportske.net

U redovima šampiona Evrope nije baš najbolje...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Trener košarkaša Anadolu Efesa Ergin Ataman bio je zadovoljan odbranom svog tima protiv Armanija iz Milana koja je pripala Italijanima 75:71, ali ne i određenim potezima svojih igrača.

Aktuelni evropski šampion je sezonu u Evroligi otvorio sa četiri poraza. Naravno, daleko od toga da su otpisani od borbe za vrh, nisu dobro počeli ni prošle sezone pa su podigli trofej, ali rezultati nisu ohrabrujući.

U svakom slučaju, Ergin Ataman je bio zadovoljan izdanjem svojih momaka samo u odbrani, dok je za napad imao velike kritike.

"Počeli smo utakmicu sa drugačijom strategijom i pokušali smo da potisnemo sistem koji Armani ima. Igraju sa tri visoka igrača velike reputacije, a usput su pobedili na poslednje tri utakmice pre naše. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu u odbrani, ali u napadu, posebno naša tri organizatora igre nisu bili uspešni u šutevima spolja.

Pogodili smo samo dve trojke iz 14 pokušaja Larkina, Micića i Bobue. U svlačionici sam im rekao da su naši napadi iz poslednje četvrtine neprihvatljivi. Pokušaj Micića da pogodi trojku sa osam-devet metara je neobjašnjiv i neprihvatljiv. Takođe, Singlton je bio na parketu 27 minuta, a nije upisao nijedan skok što je za mene takođe razlog za kritiku", smatra Ataman.

Priliku za prvu pobedu u Evroligi ove sezone, Efes će imati idućeg četvrtka kada budu ugostili Uniks iz Kazanja koji je Fenerbahčeu ubacio svega 41 poen u 4. kolu turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke