Ataman: "Bili smo savršeni 38 minuta, ali... Lesor želeo da igra non-stop!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.11.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Reakcija turskog trenera posle meča.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman kazao je da je izostanak energije njegove ekipe u finišu presudio u korist Partizana.

 "Mislim da smo 38 minuta igrali savršenu košarku. Zadovoljan sam time, ali smo u poslednja dva minuta paničili. Kevin Panter je pronašao svoje šuteve, mi smo napravili greške i izgubili smo energiju za produžetak", kazao je Ataman, pa dodao:

"Igrali smo perfektnu utakmicu na gostovanju u ovakvoj atmosferi, zaslužili smo da pobedimo utakmicu, imali smo bolji indeks u odnosu na Partizan, ali bili su bolji u poslednjim minutima i u produžetku".

Lesor je igrao 25 uzastopnih minuta u drugom poluvremenu. Zbog čega je to bilo tako?

"Pričali smo o tome na klupi, ali bio je izuzetno motivisan, tražio je da igra i dao sam mu tu šansu. U tom periodu je Balcerovski dugo sedeo na klupi, nisam želeo da igram sa igračem koji nije bio u ritmu i odlučio sam se na ovo".

Na kraju krajeva, nije bio nezadovoljan predstavom svoje ekipe.

"Zadovoljan sam igrom tima i u ovoj atmosferi nije lako. To će nam doneti mnogo samopouzdanja za naredna gostovanja. Moramo da bolje reagujemo u poslednjim trenucima. Rekao sam mojim igračima da nam je ovo treći poraz u produžecima. Moramo bolje u tih pet minuta. Možda je naša greška što nismo menjali igrače, ali držali smo utakmicu u našim rukama. Samo u poslednjih minut i po nam je izmakla kontrola. Iz tog razloga smo ostali bez energije i u tim trenucima nismo imali dovoljan uticaj naših iskusnih igrača".

Hoće li Panatinaikos vršiti doselekciju?

"Neće biti novih pojačanja. Sledeće sezone ćemo biti još jači. Ali, svi igrači sada shvataju da je Panatinaikos ponovo ozbiljan. Možda možemo da dovedemo neke druge igrače, ali ove sezone je primarni cilj da sa ovim sastavom dođemo do Fajnal fora i titule. Nedostaju nam Papapetru i Ernangomez, u ovom trenutku smo popunjeni, ali videćemo za narednu sezonu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke