Ataman i Barcokas posle 2:2 - Ključ je bio kod Milutinova?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Najvažnije je bilo zaustaviti srpskog centra.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Nikola Milutinov je u prethodnim mečevima finalne serije šampionata Grčke pravio mnogo prblema odbrani Panatinaikosa i imao je velike zasluge što je Olimpijakos vodio sa 2:1 u pobedama, ali sinoć nije bio na svom nivou.

Iz izjava trenera dva tima posle meča i izjednačenja Panatinaikosa sa 2:2, može se zaključiti da je ključ bio baš kod Milutinova.

''U prvom poluvremenu smo pokušali da zaustavimo Milutinova. Zatim smo više udarali po reketu, igrali smo istu odbranu koju je Olimpijakos igrao u Lesoru i bila je uspešna.

U prvom poluvremenu na nas je uticala i atmosfera i vrućina. U defanzivi smo mnogo grešili, 51 poen je bio mnogo. Razgovarali smo o tome na poluvremenu, a u drugom smo bili agresivniji i nismo im davali poene u reketu. A napadali smo uglavnom sa Grantom koji je bio 'vruć', kao i Nan. Dali smo mu loptu da igra izolovano. Preuzeli smo kontrolu nad trkom, dobili vođstvo i zadržali ga'', izjavio je trener Panatinaikosa Ergin Ataman.

I trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je akcenat stavio na igru svojih centara, čijim nastupom nije bio zadovoljan.

''Nismo se snašli u pritisku i ulozima koji nam je pružio ovaj meč. Imali smo mnogo promašenih šuteva, polaganja i loših odluka na kraju. Morali smo da napunimo reket, Panatinaikos je danas zasluženo pobedio. Moramo mentalno da okrenemo prekidač i nadamo se da ćemo svi bolje odgovoriti na uslove i okolnosti ove utakmice.

Pustili smo igrače koji su dobri strelci da nađu ritam. Naši visoki igrači su morali da se bolje brane i dobijaju više skokova. Ako ne zaustavite protivnika, jer ima ofanzivni talenat, udariće vas'', objasnio je Barcokas.

Novinari su ga pitali i o ''ratu saopštenjima''.

''Panatinaikos je već dugi niz godina majstor u tome. Mislim da ne treba da utičemo na njih. I ja sam kriv ako budemo pogođeni. Hajde da se fokusiramo na našu igru. Danas nismo imali samopouzdanje i za to imam odgovornost. Očekujete li da će se još nešto desiti van terena? Oni ne bi trebalo da utiču na igrače. Napetost u igri je razumljiva i u duhu igre. Ovde je profesionalni sport, a ne školski. Postoji novac, karijere, premije. I svako od nas to mora da opravda'', konstatovao je Barcokas.

Da li se ekipa bavi nečim drugim osim takmičarskim delom? 

''A da li ste to pitali samog gospodina Atamana? Ne bih da kažem ništa. Ovo se dešava, dešavalo se mnogo godina, dešava se i sada. To nije normalna situacija. To su uslovi''.

Na kraju zaključak o sinoćnjem meču.

''Kada se igra razvija, kada promašiš 13 šuteva, mnogo otvorenih trojki, onda možeš da kažeš bilo šta. Voleo bih da smo mi treneri sve kontrolisali. Ako neko promaši šuteve, hajde da ih izvučemo ranije. Postoji ljudski faktor'', zaključio je Barcokas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke