Ataman kvari Valensiji posao, sad je naciljao Gaja!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 13.07.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

PAO ne staje.

@paobcgr/Twitter
@paobcgr/Twitter

Povezane vesti

Valensija je pre nekoliko dana poslala ponudu Huventudu za američkog beka Kajla Gaja, delovalo je da je taj posao blizu završetka, ali od večeras se u trku za sjajnog šutera uključio i Panatinaikos, koji će izgleda imati 12 potpuno novih košarkaša u svom sastavu u sledećoj sezoni.

Ovu informaciju prenosi grčki portal SDNA, uz napomenu da su se za ovog igrača raspitivali Real Madrid i Virtus, da je potom Valensija bila na korak da ga potpiše, ali novi trener "zelenih" Ergin Ataman ga vidi u svom timu, pozvao je bogatog gazdu Janakopulosa, pa će Gaj uskoro dobiti zvaničnu ponudu iz Atine.

Gaj je bivši MVP NCAA fajnal-fora u dresu Virdžinije, buknuo je ove sezone u Huventudu, ističući se izvrsnim partijama u Evrokupu i plej-ofu Endese.

Tokom sezone je u španskom prvenstvu beležio 11,5 poena i 2,1 asistenciju sa 41 posto šuta iz igre i 34 posto za tri.

U NBA se oprobao u Sakramento Kingsima i Majami Hitu, pa je bio poslat u Razvojnu ligu.

Podsetimo, PAO je ovog leta već doveo Luku Vildozu, Matijasa Lesora, Kostasa Slukasa, Dimitrisa Moraitisa, Kostasa Adetokumba, Džerejana Grenta, Janisa Papapetrua i Dinosa Mitoglua.

Dakle, na bekovskim pozicijama su tu novajije Slukas, Vildoza, Moraitis i Grent, te starosedeoci Tomas i Grigonis, pa bi Gaj verovatno zaokružio roster u spoljnoj liniji, ali iuzrokovao odlazak jednog od ove dvojice koji su tu od ranije. Ataman voli da ima dosta igrača u sastavu koji pokrivaju pozicije "1 i 2". U Efesu je na raspolaganju imao Micića, Larkina, Bobuu, Brajanta i Balbaja.

Ali, pitaće se ovde i Valensija, koja će svakako pokušati da realizuje svoju zamisao i dovede Amerikanca u svoje redove.

Kako trenutno izgledaju rosteri svih učesnika Evrolige, možete pogledati OVDE u našem blogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke