Ataman: "Ne prihvatam 'Obradovićevo prokletstvo'"

Autor: Sportske Net
četvrtak 09.05.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Ne u sportu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman ostvario je zacrtani cilj pre dolaska u Panatinaikos, a to je Fajnal-for Evrolige. Grčki tim je tamo stigao preko četvrtfinalne serije sa Makabijem. 

"Još jednom smo napravili revoluciju u grčkoj košarci. Ovo je jako veliki događaj u ovom trenutku. Sto hiljada ljudi bilo je na listi čekanja za ulazak u dvoranu iako su ulaznice bile rasprodate tri dana pre poslednje utakmice. U Grčkoj vlada velika strast za košarkaški tim Panatinaikosa. Napravili smo odličan posao. Bio je to povratak za kojim je žudio najveći evropski košarkaški klub poput Panatinaikosa. Napisali smo dugu priču o povratku. Budući da Panatinaikos nije uspeo da se kvalifikuje na Fajnal for 12 godina, a prošlu je sezonu završio na 17. mestu, PAO je bio tim koji je došao sa poslednjeg mesta na prvo i jako smo ponosni na to,“ rekao je Ataman koji se šesti put u karijeri, sa trećim klubom, plasirao na završni turnir.

Panatinaikos je pred ovu sezonu promeni gotov ceo tim, doveo je 10 novih igrača. 

"Mi smo novoformirani tim. Samo su tri igrača iz prošlogodišnje ekipe. Oni su takođe novi igrači. Takav uspeh sa potpuno novom strukturom vrlo se retko dešava. Evroliga je najviši nivo evropske košarke, osim toga čini se da je to poseban događaj u Grčkoj".

Cilj je osvajanje titule, koja bi bila treća u Atamanovoj karijeri, pošto je dva puta, i to uazstupno, slavio sa Efesom. 

"Od sada, kao trener koji je dvaput osvojio naslov Evrolige, ne mogu da mislim drugačije. To govorim kao trener koji je to iskusio. Verujemo sami sebi. Za nas protivnik nije bitan. Biće to moj šesti Fajnal for sa tri različite ekipe. Jedan sam od dva, tri trenera u Evropi koji su igrali najviše završnih turnira. Ja sam jedini aktivni trener koji je osvojio sva četiri različita kupa u Evropi. To se zove veliki uspeh za evropsku javnost".

Osvrnuo se i na činjenicu da Panatinaikos 12 godina nije bio na F4, odnosno na kako to mediji zovu "Obradovičevo prokletstvo" s obzirom na to da od odlaska srpskog stručnjaka Panatinaikos nije bio na završnom turniru. 

"U grčkim medijima pojavljuju se komentari poput: 'Ataman razbio Obradovićevo prokletstvo'. Ne prihvatam to u sportu. Da, Panatinaikos je imao ozbiljne neuspehe i moral. Nakon Obradovića došli su mnogi veliki treneri i vrlo važni igrači. Ali to ne možemo smatrati prokletstvom. Možda pelcer nije bio dobar. Naša ambicija i energija dobro su odjeknule u zajednici Panatinaikosa".

Fajnal-for će biti održan od 24. do 26. maja u Berlinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke