Ataman otkrio kako će igrati PAO: ''Vildozina povreda negativno utiče na Slukasa''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.09.2023.
20:09
Izvor: Sportske.net

Ima mnogo razloga za optimizam.

@paobcgr/Twitter
@paobcgr/Twitter

Povezane vesti

Ergin Ataman je posle velikih uspeha sa Efesom ovog leta stigao na klupu Panatinaikosa koji je formirao veoma jak tim u kome su sada i doskorašnji košarkaši Partizana Joanis Papapetru i Matijas Lesor, kao i bivši Zvezdin plej Luka Vildoza.

Ipak, najveća Zvezda je Kostas Slukas i njegov transfer iz Olimpijakosa je izazvao najviše pažnje u košarkaškoj Evropi.

''Imamo velike ciljeve i očekivanja za ovu sezonu. Želimo da obradujemo našu publiku jer poslednjih godina nije bila baš uspešna. Ove godine smo, međutim, stvorili veoma dobar tim i svakako su naši ciljevi veoma visoki i želimo da ukažemo samopouzdanje našim navijačima. Uvek ekipa koju treniram ima visoke ciljeve, pa ću se truditi da dam sve od sebe.

Zadovoljan sam pripremama. Jedina negativna stvar je povreda Vildoze, koja negativno utiče na Kostasa Slukasa, koji se umorio od uzastopnih utakmica. Ipak, nadam se da će se Luka takmičiti u Superkupu. Želimo da se kao tim predstavimo sa agresivnim karakterom, posebno u odbrani, tako da sam zadovoljan.

Slukas je iskusan igrač, organizator je i ključ našeg tima. Prošle sezone je otišao u finale Evrolige i na kraju ga izgubio. Kostas je divan lik i veoma je ozbiljan u svom poslu'', rekao je Ataman grčkim novinarima.

Zatim je detaljnije govorio o stilu igre koji će atinski ''zeleni'' forsirati pod njegovim vođstvom.

''Panatinaikos će igrati u mom stilu, kao Anatolu Efes u poslednjih pet godina u Evroligi. Tako da ćemo se truditi da igramo agresivnu odbranu i da održimo visok tempo na parketu, sa puno trčanja i iznenađenja. Naravno, moraćemo da prilagodimo našu igru u zavisnosti od protivnika. Želim da dam slobodu i svojim igračima, ali podrazumeva se da moraju da se drže sistema u napadu, da igraju pametno, i da iznenađuju. To će biti jedan od naših ključeva ove sezone'', rekao je on.

Prošle sezone Panatinaikos je imao jednu od najlošijih ekipa u Evroligi, ali sada je cilj fajnal-for.

''Uradio sam to već sa Efesom poslednjih nekoliko godina. Znamo da je Panatinaikos prošle sezone završio na niskoj poziciji, međutim sve ćemo promeniti. Odabrao sam igrače i mislim da su jako dobri igrači. Siguran sam da će OAKA biti ... 'u plamenu' ove godine i biće veoma teško za sve timove da pobede ovde.

Da, stvarno mi se sviđa dvorana. Posebno promena parketa. To je jedna od najboljih dvorana u Evropi. Primetio sam dosta promena i u svlačionici i u glavnom delu, ali znam da ove sezone posao nije završen. OAKA je moderan stadion i navijači kada dođu ovde će uživati u mom timu i biti srećni", objašnjava on.

Kog igrača bi mogao da izdvoji po učinku na pripremama?

''Kajl Gaj je imao veoma dobar turnir i ostavio me je apsolutno zadovoljnog. Istina je da se prvi put takmiči na nivou Evrolige, ali nam je mnogo dao na turniru 'Pavlos Janakopulos'. Takođe, Balčerovski je pokazao dobre partije. On je mlad i želi da se dokaže, a veoma je dobar i Grant, koji može da se nosi na ovom nivou u odbrani i napadu'', naglasio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke