Ataman posle blamaže izbegao pres konferenciju, a kako je Janakopulos reagovao?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.09.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Nije mu večeras bilo do priče sa novinarima.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Pre evroligaškog dvoboja koji je na programu 6. oktobra, Olimpijakos i Panatinaikos su se sastali večeras u finalu grčkog Superkupa.

Iako se Panatinaikos silno pojačao tokom leta, odnos snaga u večerašnjem susreru podsetio je na prošlu sezonu, kada su ''zeleni'' imali mnogo slabiji tim.

Čak ni tada im se nije dogodilo da protiv najvećeg rivala imaju seriju 0:27, da za četvrtinu postignu samo četiri, a za poluvreme neverovatnih 11 poena!

Na kraju je Panatinaikos još i dobro prošao, poražen je sa 75:51, a posle meča trener Ergin Ataman nije želeo pred novinare, već je na pres konferenciju poslao svog pomoćnika Savasa Kamberidisa koji je otkrio da se ''Ataman osećao loše''.

''Čestitam Olimpijakosu, očigledno su pošteno pobedili. Način na koji smo ušli u utakmicu nije bio onakav kakav je trebalo da bude. Olimpijakos je dominirao energijom i izveo nas iz ritma. Takođe smo promašili nekoliko lakih polaganja i neke šuteve koji bi nas držali u igri. Sve ovo je napravilo veliki pritisak na ekipu i prvo poluvreme smo završili sa katastrofalnih 37-11, 26 poena razlike. Bilo je teško vratiti se. Pokušavali smo u drugom poluvremenu, našli smo neke šuteve, ali kao što sam rekao, veoma je teško vratiti se iz takvog prvog poluvremena.

Kada počne godina u takvom timu, ekipa je dužna da prebrodi svaki loš rezultat i ode u naredni meč. Obaveze su brojne. U petak počinje Evroliga i ponovo igramo protiv Olimpijakosa. Mnogo toga mora da se promeni. Naš cilj je jedan jedini, da sezonu u Evroligi počnemo pobedom'', rekao je Kamberidis.

Osim njega, oglasio se i prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos, koji je na Instagramu čestitao zasluženu pobedu Olimpijakosu.

''Bravo za Olimpijakos, bili su mnogo bolji večeras. Idemo dalje...'', napisao je Janakopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke