Ataman pred gostovanje Partizanu: "Ovo je suština Evrolige, vraća im se Panter..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.11.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

Turski stručnjak smatra da je utakmica u Beogradu veoma važna za PAO.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Partizan će sutra od 20.45 u Beogradskoj areni dočekati Panatinaikos u utakmici 11. kola Evrolige.

Trener grčke ekipe Ergin Ataman izneo je svoja očekivanja pred put u Beograd.

"Ovo je suština Evrolige. Nekada klubovi dolaze u našu dvoranu i igraju u jako teškoj atmosferi za njih, a sada smo mi u takvoj situaciji jer je i Partizanov teren težak za svakog protivnika. Ali, verujem da možemo da se snađemo u takvom ambijentu. Najbitnije je da se držimo svoje taktike tokom utakmice", smatra turski stručnjak u razgovoru sa grčkim novinarima.

On je kao najvećeg aduta "crno-belih" istakao - trenera Željka Obradovića.

"Partizan je jako dobar tim sa Željkom na klupi. Imali su probleme sa povredama u poslednje vreme, ali protiv nas će se na teren vratiti njima mnogo bitan igrač Kevin Panter. Biće ovo i veliki izazov za sve u Panatinaikosu jer ovaj klub ima dugu istoriju sa Obradovićem. Željko je trener na posebnom nivou u odnosu na sve sa toliko osvojenih trofeja. Imali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog dok smo bili u Turskoj, ovo sada je nova situacija za nas. Treneri jesu jako bitni, međutim, igrači su ti koji dobijaju ili gube utakmice", smatra Ataman.

Utakmica u Beogradu, tvrdi on, veoma je važna za Panatinaikos.

"Tim je naučio kako da igra odbranu u našoj dvorani i kako da trči u napad. Kada igramo u gostima moramo da budemo obazriviji, da ne gubimo lopte i da se trudimo da kontrolišemo ritam utakmice. Pobede na strani su jako bitne, ako želite da se plasirate na F4 ili da budete makar u prvih šest u Evroligi", rekao je trener Panatinaikosa Ergin Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke